A spanyolok csak egy góllal nyertek Felcsúton

U21_HUN_ESP_440U21-es válogatottunk 65 percig döntetlenre állt a spanyolokkal a Pancho Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn, a vendégek végül Saul Niguez találatával 1-0-ra megnyerték a találkozót.
A mérkőzés első helyzete Vécsei Bálint nevéhez fűződött, a balösszekötő helyéről, 22 méterről ellőtt labda nem sokkal kerülte el a bal sarkot. Egy perccel később már a spanyolok kerültek közel a gólszerzéshez, Tamás Márk szabálytalankodott a magyar 16-oson belül, a megítélt büntetőt azonban Muniain elhibázta, a bal alsó sarok mellé lőtt.

A folytatásban a magyar válogatott fegyelmezetten védekezett, így a spanyolok hiába birtokolták a labdát, ritkán találtak szabad területet, amikor pedig megjátszották a támadókat, akkor védőinknek sikerült hatástalanítaniuk az akciót. Egy-két spanyol lehetőség így is adódott a kapunk előtt, de az első 45 percben nem született gól. Magyar részről nem jegyezhettünk fel kapura tartó lövést az első félidőben, a spanyolok már a saját térfelük közepén megszerezték a támadóinknak fellőtt labdákat.

A szünetben Dajka László cserélt, lehozta a balhátvéd Farkas Norbertet és Vass Patrik személyében egy támadót küldött pályára. A csapat átszervezése után bátrabbá vált a játékunk, feljebb toltuk a védekezésünket, ennek eredményeképpen gyakrabban megjelentünk az ellenfél kapuja előtt. A védekezésre azonban nem jutott annyi energia, mint az első félidőben, és ezt ki is használták a spanyolok: a 66. percben Gerard Deulofeu tört kapura a balösszekötő helyén, az Atletico Madrid játékosát, Saul Niguezt hozta játékba, aki 13 méterről kapura lőtt, a labda Jova Leventét is érintve a kapu közepébe pattant (0-1).

Jova Levente

A mieink az utolsó pillanatokig hajtottak az egyenlítő gólért, voltak veszélyes pontrúgásaink, egy akció végén pedig Ugrai Roland előtt adódott lehetőség, de a Ferencváros támadója nagy helyzetben lövés helyett passzolni próbált – pontatlanul. A vendégek is szerezhettek volna gólt a végén, de az eredmény a lefújásig nem változott, a spanyolok – akárcsak a két csapat őszi mérkőzésén – 1-0-ra nyertek, és megnyerték az Eb-selejtező csoportot.

A magyar válogatott hétfőn 17 órakor Szarajevóban, a bosnyákok elleni mérkőzéssel zárja az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.

Magyarország-Spanyolország 0-1 (0-0)
Gól: Saul Niguez (66.)

MLSZ.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.