A sportállamtitkár a nagy múltú fővárosi egyesületek vezetőivel tárgyalt

Deutsch Tamás (MTK), Simicskó István, Őze István (UTE), Molnár Imre (Honvéd) és Markovits László (Vasas) - Fotó: Árvai Károly

Deutsch Tamás (MTK), Simicskó István, Őze István (UTE), Molnár Imre (Honvéd) és Markovits László (Vasas) – Fotó: Árvai Károly

Simicskó István megítélése szerint kiemelkedően fontos az öt nagy múltú fővárosi egyesület sikeres és eredményes működése a magyar sport jelene és jövője szempontjából.

A sportért és ifjúságért felelős államtitkár hivatalában fogadta a Budapesti Honvéd, az FTC, az MTK, az Újpest és a Vasas vezetőit, s a találkozón elismeréssel szólt az öt egyesület sportszakmai tevékenységéről, magas szintű utánpótlás-nevelő munkájáról. Emlékeztetett rá, hogy ezek a klubok hagyományosan a legeredményesebb hazai sportegyesületek közé tartoznak, az újkori olimpiákon megszerzett 168 aranyérem nagy része ezen egyesületek sportolóinak köszönhető – áll a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság szerdai közleményében.

A megbeszélést követően az államtitkár elmondta: az öt fővárosi egyesület 2010 óta több alkalommal, különböző jogcímeken részesült állami támogatásban, a klubok emellett a látvány-csapatsportágakat érintő társaságiadó-kedvezményből (TAO) is komoly forrásokhoz jutottak. A kormány ugyanakkor a sportági szakszövetségeken keresztül is jelentős anyagi támogatást nyújt a 16 kiemelt sportág 2020-ig történő fejlesztési stratégiájának megvalósításához – tette hozzá.

Az államtitkár jogos elvárásnak nevezte, hogy a szövetségeknek nyújtott rendkívüli támogatásból a klubok, egyesületek szakosztályai, műhelyei az ott elvégzett szakmai munka arányában részesüljenek. Rendkívül fontos, hogy a források ott hasznosuljanak, ahol a gyermekek, a fiatal sportolók és a velük foglalkozó edzők napi közös munkája folyik – jelentette ki Simicskó István.

MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.