A Szegednek fontosabb volt a győzelem, mint a Veszprémnek!

Hoffman Pál_JP

A várt, hatalmas küzdelmet hozta a férfi kézilabda bajnokság igazi rangadója, a Pick-Szeged és az MKB-MVM Veszprém együttesei között az újszegedi sportcsarnokban. Bár az előzetes mérlegelések inkább a veszprémiek mellett szóltak, a hazaiak azonban felülmúlva a velük szemben támasztott várakozásokat, ismét megszerezték a Veszprém skalpját. Az összecsapásról ez alkalommal egy korábbi válogatott kapuvédő, Hoffman Pál véleményére volt kíváncsi a jochapress.hu.

„Ezt az összecsapást megpróbáltam elsősorban úgy nézni, mint egy korábbi kapus, így érezhetően a hálóőrök teljesítményére megkülönböztetett koncentrációval figyeltem” – válaszolt a korábbi válogatott kézilabdázó, aki előbb a Budapesti Spartacusban majd a Ferencvárosban védett. „ A veszprémi Alilovic ugyan nagyon jól kezdett, négy, egymást követő bravúrt is bemutatott, ám mégis úgy érzem, már korábban le kellett volna cserélni őt. Ezt a korábbi megérzésemet csak megerősítette a késve ugyan, de beállított Fazekas, aki sokkal kiegyensúlyozottabban őrizte csapata hálóját, mint kollégája.

A másik oldalon éppen fordítva alakultak a dolgok, hiszen Mikler eleinte még véletlenül sem találkozott a labdával, ám fokozatosan belelendült és a végső hármas sípszóra már egyértelműen pozitívra javult az összteljesítménye.”

– Bár azt mint régi kapustól, elfogadom, hogy elsősorban kései utódait figyelte, de azért abban is bizonyos vagyok, hogy a mezőnymunkáról is van érdemi véleménye.

„Amit mondok, az tényleg csak megérzés dolga, de úgy vettem észre, mintha a Szegednek az első perctől fontosabb lett volna ennek a bajnokinak a végső eredményessége, mint a veszprémieknek. Talán fontosabb is volt valamelyest számukra, hogy bizonyítsanak, hiszen a BL-ben hamar búcsúztak a Szkopje ellenében, míg a Veszprém – amely szerintem kicsit barátságosra vette az erőpróbát – egyértelműen pozitív BL-sorozaton keresztül jutott el idáig. Főleg a második félidőben dicséretesen küzdöttek is Ortega mester választottai, de a tudatukban mintha elkönyvelték volna, hogy márpedig ez a meccs azért, a Szeged vezet vagy sem, de csak meglesz valahol. És volt is esélyük a végső döntetlenre, hiszen 20-20-nál utolérték riválisaikat, akik a félidőben még 14-8-ra vezettek.

Hoffman Pál_Németh András

 HoffmanPál Németh András mesteredzővel (jobbról) egy ferencvárosi meccsen

– Az iramról, a színvonalról, az egyéni teljesítményekről mit  mondana?

„Szembe mennék a tévé riporterével, aki azt állította, hogy nagy volt az iram, holott ez a találkozó nem jelentett akkora igénybevételt, mint egy Bundesliga mérkőzés. Ettől persze ez még lehetett egy magas színvonalú az ütközet, mint ahogy az is volt. A szegediek védekezése mindenképpen hatásosnak bizonyult, hiszen a két, veszprémi nagy lövő közül Nagy Lászlót gyakorlatilag semlegesíteni tudták. A másik oldalon Ilic ezt igen jól ki is használta, de az ő tíz gólja is kevésnek bizonyult. Én egyébkén elsősorban annak örülök, ha magyar játékosokat dícsérhetek, amit most meg is tehetek, hiszen Mikler és Ancsin a Szegedből, Fazekas pedig a Veszprémből nyújtott átlagon felülit.”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.