A Szolnok ellen is nyerni akar a Honvéd-Racionet!

Vad Lajos póló        Vad Lajos, aki nagyon ért a csapatépítéshez

A Honvéd-Racionet férfi pólócsapata az esélytelenek nyugalmával készülhet a ma esti, a Szolnok elleni első elődöntő mérkőzésre. Nyugodtan, de a játék adta esélyről nem lemondva! Erről győzött meg Gergely István, a honvédosok kétszeres olimpiai bajnok kapusa, aki 2002-ben magyarként települt át Szlovákiából, azzal a nem titkolt vággyal, hogy a szlováknál jóval magasabban kvalifikált magyar vízilabda válogatottban is helyet tud szorítani magának.

„Bár a szlovák válogatottal is elértem egy Vb-10., illetve egy Eb-8. helyezést, de ennél többre vágytam. Első és eddig egyetlen, itteni klubom a Honvéd, amellyel nagy sikereket, majd anyagi okok miatt erős megrázkódtatásokat is átélhettem.”

– És közben Athénban majd Pekingben is tagja lehetett az olimpiai bajnok magyar vízilabda válogatottnak. És eljuthatott volna harmadik olimpiájára, Londonba is.?.

Gergely István véd

„Bár a számítógépes statisztikák alapján a megelőző két esztendőben a legjobb átlagom nekem volt a kapusok között, mégsem kerültem be a Londonra készülő keretbe. Ám minden rossznak van valami jó oldala is, s ez esetben is ez történt. Miután nem volt esélyem a szűk keretbe kerülésre, már 2012. februárjában húztam egy merészet és elmentem Máltára, ahol nagyon szép hónapokat éltem meg. Ráadásul volt időm a barátokra és a családtagokra, akikre válogatottként csak kutyafuttában lehet időt keríteni.”

– Utána pályázott a szövetség elnöki posztjára, amely választásból tisztes vereséggel került ki Kemény Dénessel szemben. Viszont megbízást kapott a válogatott kapusedzői teendőinek ellátására, majd Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett csapatvezető is lehet. Közben továbbra is véd a Honvédban, amely együttes nem kis meglepetésre bekerült be a bajnokság alapszakaszának végén a legjobb négy közé.

„Így igaz, pedig előzőleg minket a 8-9. helyek egyikére tippeltek a sportágban. Hogy nem így történt, az Vad Lajos edzőnk kivételes csapatépítési képességeinek és a mindig is megvolt, kitűnő csapatszellemnek köszönhető.”

– Az alapszakaszban egyszer már jócskán túlteljesítettek. Előfordulhat ez még egyszer, a rájátszásban is?

„Vitán felül a Szolnok az esélyesebb, de ennek ellenére most is nyerni akarunk. Három, győzelmet elérni, ez módfelett nehéz dolog, de ennek ellenére mindent megpróbálunk a Szolnok dolgának megnehezítéséért.”

– A válogatott már megnyerte a Világkupa csoportját, így tétnélküli volt az utolsó, a horvátok elleni, végül 10-9-re elvesztett találkozó. Pécsen milyen benyomásokat szerzett?

„Számomra megnyugtató az irány, alakul a csapat technikailag és taktikailag egyaránt. Határozottan érzékelhető az a vonal, amelyet Tibor követni és erősíteni akar és amit én nagyon jó iránynak tartok!”

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.