A testnevelők folyamatosan felértékelődnek!

Simicskó IstvánMegtelt a Budai Ciszterci Gimnázium színházterme az Újbudai Önkormányzat és az Újbudai Pedagógiai Intézet közös rendezvényén, az „Újbudai Pedagógiai Napok 2013” nyitónapján.

Mészáros Lászlóné iskolaigazgató köszöntötte a kerület és a környező települések pedagógusait, illetve az esemény díszvendégeit. Dr. Hoffmann Tamás polgármester üdvözlő, s a napirenden szereplő témákat felvezető szavai után elsőként dr. Simicskó István emelkedett szólásra.

– Közös nagyvállalkozásban dolgozunk valamennyien, s bár ma Tamás nap van, nem csak ezen a napon tamáskodunk – mondta az államtitkár. – Kételkedünk, okoskodunk a közös cél minél eredményesebb megvalósítása, az egységes oktatási rendszer érdekében.

Újbuda3_HoffmannT_SimicskóI

Dr. Hoffmann Tamás és dr. Simicskó István

Az állam feladata és felelőssége vitathatatlan a jövő nemzedékének felnevelése terén – éppen egy, ezt a célt szolgáló világkezdeményezés hazai premierjéről jöttem ide, Önökhöz. Rendkívül fontosnak tartom, ami a mindennapos testnevelés bevezetése kapcsán mostanában történik. Kicsit konkrétabban például a testnevelő tanárok szerepének fontossága alapvetően felértékelődik. Mindenhol és mielőbb el kell jutni oda, hogy ezek a pedagógusok valóban a tanintézmények egyenrangú tanárai legyenek a többiekkel, s ne a tornaterem melletti kis kuckókban, szertárakban húzódjanak meg, akár hosszú éveken keresztül is.

Dr. Simicskó István után Marekné dr. Pintér Aranka és dr. Benedek András akadémikus is előadást tartott a több száz fős hallgatóságnak.

Újbuda2_Pedagógiai Napok_elnökség

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.