A tizennyolcszoros olimpiai bajnok Michael Phelps ismét rajtkövön

Phelps Michael, 120726A jövő héten már ismét versenyez a 2012-es londoni olimpia után visszavonult, 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszólegenda, Michael Phelps.

Az amerikaiak 18-szoros ötkarikás aranyérmese a jelek szerint célba vette a 2016-os riói olimpiát, s az odafelé vezető út első állomása lehet az arizonai Mesában jövő csütörtöktől szombatig tartó viadal. A 29. születésnapját júniusban ünneplő Phelpsnek ez lesz a visszatérése utáni első megméretése.

A 18 arany mellett további négy ötkarikás érmet – két-két ezüstöt és bronzot – is begyűjtő úszó az Egyesült Államok sportági szövetségének hétfői közlése szerint mások mellett Ryan Lochte-hoz és Katie Ledeckyhez, a jelenlegi legkiválóbbakhoz hasonlatosan próbára teszi magát az Arena Grand Prix-n, amelyet a Skyline Aquatic Centerben bonyolítanak le.

A sokszoros világcsúcstartó Phelps, aki három olimpián nyert 22 medáljával az olimpia történetének legeredményesebb sportolójaként vonult vissza 2012-ben, 26 világbajnoki elsőséget szerzett, s egy aranyat rövid pályás vb-n is nyert. Arról, hogy újra edzésbe állt, tavaly októberben érkeztek az első hírek.

(Forrás: MTI, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.