„A tolmáccsal dolgozó edző az én szememben szélhámos” – állítja dr. Kárpáti György, a Nemzet Sportolója

Kárpáti György_MOB_JP

A döntésre lehetett számítani, így az nem is okozott túl nagy meglepetést. Az életének 86. évében, a közelmúltban elhunyt Gyarmati Dezső helyét dr. Kárpáti György foglalhatja el a Nemzet Sportolóinak tizenkét fős elitjében. Az egész életét a Ferencváros vonzásában eltöltött „Gyurika” szívesen válaszolt a hozzá intézett kérdésekre.

– Meglepődött vagy számított erre a döntésre?

„Biztosra természetesen nem mehettem, de a társak 11-0-ás, egyhangú szavazása mellettem bizony jólesett. Egyébként tudtam róla, hogy van még rajtam kívül vagy hat-nyolc, ugyancsak méltó jelölt.”

– Tény, hogy az Ön neve már a korábbi években is szóba került.

„Évtizeddel előbb is jelöltek, de akkor hatalmi alapon kihúztak. Az egy más rendszer volt, most demokratikus úton született meg a döntés. Egyébként én vagy tizenöt esztendeje letettem a voksomat egy helyre és nem hintázgattam, mint nagyon sokan teszik, mindkét oldalon…”

– Mennyiben változik az élete ezzel az előléptetéssel?

„Továbbra is elnöke vagyok a Halhatatlanok Klubjának, amit nonprofit alapon csinálok. A miniszterelnök sporttanácsadója is vagyok, amint mondják, hatszázhetvenért. Azt viszont senki nem teszi hozzá, hogy bruttó. A pénz is jól jön, de egyébként ugyanúgy fogok élni, mint ennek előtte.”

– Ön háromszoros olimpiai bajnok lett vízilabdázóként. Hogyan látja sportága jövőjét?

„Természetesen nagyon örültem a világbajnoki címnek, amit ugyancsak nehéz lesz megvédeni. Szerbia, Horvátország, Montenegro és Olaszország mellett a feljövőben lévő Spanyolország és Németország is komoly akadályokat jelenthet. Bántó szándék nélkül mondom, hogy Nagy Viktor aligha véd még egyszer olyan kivételes formában, mint tette Barcelonában. A sok, kiváló mezőnyjátékos között én Vámos Mártonban látom a legnagyobb fantáziát.”

– Sporteseményeken kinek drukkol?

„Minden sportágban a Ferencvárosnak. Azon kívül a magyar labdarúgásnak azért, hogy a válogatottnak legyen magyar edzője! Meggyőződésem ugyanis, hogy sem edzést vezetni, sem meccselni tolmáccsal nem lehet. Az az edző, aki tolmácsot használ, az én szememben csak egy szélhámos.”

(Forrás: mob.hu)

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.