A triatlonos Faldum Gábor sikere Ausztráliában

Faldum Gabor
Faldum Gábor a 15. helyen ért célba az ausztrál triatlon Világkupa férfi elit futamában.
Mogyi SE válogatott versenyzője 55 perc 44 másodperc alatt teljesítette a mooloolabai verseny távját. Az első helyen a világbajnoki bronzérmes és többszörös VK-dobogós spanyol Mario Mola végzett 54:18-as időeredménnyel. Röviden és tömören: a Mogyi SE triatlonistája elképesztően jó eredményt ért el.

A viadalt a spanyol Mario Mola nyerte meg a dél-afrikai Richard Murray és a svájci Sven Riederer előtt. A legjobb ausztrál triatlonista Ryan Fisher a 8. helyen ért célba honfitársával Brendan Sextonnal karöltve.

Tóth Tamás a 29., míg Vanek Ákos a 46. helyen ért célba, Rendes Csaba  feladta a versenyt.

Faldum Gábor beszámolója: – Mivel a verseny előtti napokban nagyon változékony volt az időjárás (eső, szél, stb.), a szervezők úgy döntöttek, hogy az úszást nem az óceánban, hanem a Maroochy folyóban rendezik. Mondanom sem kell, egyáltalán nem bántam, hogy így alakult, mert a befutáson sok értékes másodpercet veszíthetek a magasabb versenyzőkkel szemben. Az úszás rajta – mivel a partról nem lett volna fair – a vízből történt. Egy kötélbe kapaszkodva startoltunk. Felsorakoztunk a parton, majd beúsztunk a kötélhez. A rajtot nem sikerült jól elkapnom, így lábvízre indultam. Kimászáskor nem tudtam hova tenni, hogy hol vagyok, de szerencsére láttam a mezőny elejét, és körülöttem is volt néhány jó úszónak számító triatlonista. Gyors depózás következett. A kerékpározás eleje nem volt könnyű, de jó kerékre „tettem”, s így az első fordító előtt már az élbolyban tudhattam magam. Innentől kezdve már csak a futásra kellett koncentrálnom. No és arra is ügyelnem kellett, hogy valahogy túléljem a kerékpározást, mert volt egy-két kamikaze bringás, aki nem csak a saját életét kockáztatta. A futás eleje kissé gyors volt, az első kör után volt az első holtpontom. Ezután érkeztek hátulról Justusék, s szerencsére át tudtam venni a ritmust, de az az igazság, hogy az emelkedő elején – minden körben – nagy harc ment a testem és a szívem között. Végül a 15. helyen értem célba, 15:20-as futóidővel. Elégedett vagyok az eredménnyel. Így már a szezon elején tudom, hogy jó úton járunk. Újabb Világkupa-futam következik, március 23-án az új-zélandi New Plymouth a helyszín. Első ránézésre még az itteninél is erősebbnek tűnik mezőny, ám remélem, hogy én is erősebb leszek.

Mooloolaba ITU triatlon Világkupa:

1. Mario Mola (spanyol) 54:18 perc

2. Richard Murray (dél-afrikai) 54:37
3. Sven Riederer (svájci) 55:04

15. Faldum Gábor 55:44

29. Tóth Tamás 56:21

46. Vanek Ákos 57:11

http://www.mogyitriatlon.hu/

Richard Murray (RSA), Mario Mola (ESP) és Sven Riederer (SUI) a dobogón

Richard Murray (RSA), Mario Mola (ESP) és Sven Riederer (SUI) a dobogón

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.