A Veszprém ellen optimista Palmarsson már nem szolgál fel!

kezi_Palmarsson Aron_THW KielAron Palmarsson, a THW Kiel kézilabdázója nem ijedős fiatalember. A mindössze 23 éves irányító-átlövő – aki 2009 óta a THW Kiel profi játékosa – nem kevesebbet állít a kölni BL-négyes döntő első, a veszprémiek elleni mérkőzésével kapcsolatosan, hogy a kieli ”zebráknak” 50 százalék esélyük van arra, hogy a 22-szeres magyar bajnokot legyőzzék a négyes torna elődöntőjében!

Mivel Palmarsson 2010-ben már javában a THW játékosa volt, így a 2010-ben és a 2012-ben megnyert BL-Final azt is jelenti számára, hogy az esetleges 2014-es újabb BL-siker révén az európai kézilabdázásban az egyetlen játékos lehet, aki már harmadszor lesz részvényes BL-győzelemben.

Amit elmondott az EHF (Európai kézilabda Szövetség) honlapjának, az vérbeli profi játékosra vall. Palmarsson ugyanis nem érzi, hogy számára ez az esetleges harmadik BL-elsőség valami egészen különleges dolgot jelentene. Ő teszi a dolgát, azután az eredmény vagy jön, vagy nem. Az minden esetre biztosra vehető, hogy a Hafnarfjördurból érkezett, 192 centiméter magas és 97 kiló súlyú játékmester – akit az izlandi válogatott tagjaként a londoni olimpia All Star csapatába is beválasztottak – sokkal több lehetőséget kap majd Kielben, mint az előző években, amikor például a PSG-hez távozott, francia Daniel Narcisse is a riválisai közé tartozott.

Palmarsson egyébként a labdarúgás és a golf iránt is élénken érdeklődik, miként a zene is a kedvelt időtöltései közé tartozik. Annak különösen örül, hogy az autóbuszos utazásoknál már nem neki kell szervíroznia a kávét vagy a péksüteményeket csapattársainak, mivel elkerült a legfiatalabb játékos helyéről. Így neki is jár a szerviz, a személyre szóló felszolgálás…

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.