A Veszprém és a Szeged nyert, a Vardar is 100 százalékos

Férfi kézilabda BL - MKB-MVM Veszprém - Montpellier AgglomérationAz MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata egy végletekig kiélezett mérkőzésen 30–29-re nyert hazai pályán a Montpellier ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában, így továbbra is százszázalékos.

FÉRFI KÉZILABDA BL, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MKB-MVM VESZPRÉM–MONTPELLIER HB (francia) 30–29 (14–11)
Veszprém, 5200
néző. Vezette: Cohen, Peretz (izraeli)
VESZPRÉM: Mikler – Gulyás P. 2, Zeitz 2, Chema Rodríguez 1, SULIC 3, ILICS 6, Ugalde 2. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, A. NILSSON 5, Marguc 2 (2), Ruesga 2, Nagy L. 2, Iváncsik G. 3
MONTPELLIER: Losert – Gajic 2, Dolenec 1, Gaber, Mackovsek 1, TEZS 3, Guigou 2. Csere: Siffert (kapus), GREBILLE 9, KAVTICNIK 9 (4), Borges 1, Gutfreund 1
 MESTERMÉRLEG
CARLOS ORTEGA, a Veszprém edzője:
– A héten rengeteg gonddal küzdöttünk, sok sérülés nehezítette a felkészülésünket. A meccsen sem éreztük jól magunkat, nehézkes volt a játékunk, főleg két jobbátlövőnk kiválása után. A védekezésünk sem mindig állt össze a második félidőben.
PATRICE CANAYER, a Montpellier edzője: – Csak dicsérni lehet a Veszprémet, de csapatom is helytállt a fantasztikus közönség előtt. Csalódott vagyok, mert a végén volt esélyünk a pontszerzésre, de egyéni hibákat követtünk el, ezekkel helyzetbe hoztuk ellenfelünket.

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSE:
Vardar Szkopje (macedón)–Rhein-Neckar Löwen 28–25 (13–13)

A Veszprém mellett a Vardar Szkopje is százszázalékos maradt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjában, miután hazai pályán 28–25-re legyőzte a Rhein-Neckar Löwent.

Mindkét kapus (Sterbik Árpád és Niklas Landin) remekelt a szkopjei mérkőzés első játékrészében, amely után 13–13-ra álltak a felek. A második félidőre Sterbik tudta inkább átmenteni a formáját, a Vardar pedig egy 6–1-es rohammal ellépett a német csapattól. A hazaiak 24–18-ra is vezettek már, az utolsó percekben a Löwen már csak kozmetikázni tudta az eredményt.

Az A-csoportban a PSG 32–25-re nyert otthon a La Rioja ellen. Császár Gábor két góllal járult hozzá a párizsiak győzelméhez.

A B-csoportban a Kielce megszenvedett a Zaporizzsjával. Hét perccel a vége előtt még 26–26-ra álltak a csapatok, a Kielce végül 30–26-ra diadalmaskodott.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a Mol-Pick Szeged idegenben nyert a dán Aalborg ellen.

Az EHF-kupa-győztes 28–25-ös sikeréből oroszlánrészt vállalt a 13 gólig jutó Balogh Zsolt.

FÉRFI KÉZILABDA BL
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Aalborg Handball (dán)–MOL-Pick Szeged 25–28 (11–15)
Aalborg,
3800 néző. Vezette: López, Ramírez (spanyolok)
Aalborg: Westphal – C. Jensen 2, Slundt 2, H. Jensen, Barud 2, SAGOSEN 9, Tvedten 4. Csere: Erevik (kapus), BERGGREN 4, N. Pedersen 2, Engelbrecht, M. Jensen
Szeged: SIERRA – Parrondo, BALOGH ZS. 13 (7), BOMBAC 6, Zubai Sz. 3, Ilyés, Källman. Csere: Blazevic, Vranjes 1, R. Prodanovics, Mindegía 2, Ancsin G. 3, Vadkerti A.
 MESTERMÉRLEG
Jesper Jensen, az Aalborg edzője: – A Szegedtől nem szégyen kikapni, hiszen Európában is jegyzett együttes. El kell ismernünk, hogy a magyar együttes megérdemelten győzött le minket.
Carlos Pastor, a Szeged edzője: – Nagyszerűen védekeztünk és a kapusteljesítmény is magas szintű volt, támadásban pedig fokozatosan javultunk. A félidei előnyünk után rutinosan játszottunk a második félidőben és fejeztük be a meccset.

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Kielce (lengyel)–Motor Zaporizzsja (ukrán) 30–26 (17–14)
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Schaffhausen (svájci)–Dunkerque (francia) 25–23

(nso.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.