A Veszprém otthon jobban védekezett, a Szeged nagyobb elánnal játszott

Nagy LászlóBár a papírforma igazolódott a kézilabda bajnoki döntők napján, vasárnap, azért bőven volt miről beszélgetni a női FTC-Győr, illetve a férfi Szeged-Veszprém összecsapások kapcsán. Állandó, felkért szakértőink egyike, Kovács László mesteredző nem is rejtette véka alá véleményét, hanem a szokott, egyenes modorában megosztotta azt a jochapress.hu olvasóival.

Kovács László_JPP„Alapvető különbséget láthattunk a női döntő részvevőinek hozzáállását illetően” – hangsúlyozta az egykori világválogatott játékos. „Amíg a Győr valamennyi játékosa valami konkrét csellel be akarta csapni ellenfelét, tehát mindenki hozzá akart tenni valamit a játékhoz annak eredményesebbé tétele érdekében, s így az adott pillanatban minden támadó legalább két védőt tartott feszültség alatt, addig a ferencvárosiak csak egyszerűen oda-vissza passzolgattak. Ehhez a mezőnybeli jelentős különbséghez még hozzáadódott a kapusok közötti különbség, ami szintén a győriek mellett szólt. Így nem is lehetett kérdéses, hogy ki nyeri a meccset, s ezzel együtt a bajnokságot.

A Győr könnyed sikere után este jött a desszert Szegeden, a veszprémiek 1-0-ás vezetéséről indult párviadal második felvonása.

„A veszprémi teljesítményhez képes szembetűnő volt a szegediek feljavulása, akik sokkal nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe. Amíg Veszprémben a hazaiak a szegediek minden próbálkozását már csírájában elfojtották, addig vasárnap este, Szegeden a védekezésük intenzitása csak félakkora volt, mint hazai pályán. A végül így is biztos győztes veszprémiek igen komoly játékerőt képviselnek, s így semmiképpen sem epizodistának mennek Kölnbe, a BL négyes döntőjének összecsapásaira. Ezt előrebocsátva hangsúlyoznám, hogy a papíron tavalyhoz képest meggyengült Kiel továbbra is igen komoly játékerőt képvisel.”

Bármily furcsán is hangzik, de talán a három hét szünet jelentheti a legnagyobb gondot a jó forma fenntartásában?

„Ennyi idő komoly erőpróba nélkül mindenképpen soknak tűnik. Ám úgy gondolom, ezt Veszprémben is pontosan tudják, így a jövő hétre biztosan szerveznek egy olyan edzőmérkőzést, amelyen megfelelő játékerejű klub lesz asz ellenfelük. Talán Zágráb vagy Celje jöhet leginkább szóba, de majd meglátjuk…”

A Veszprémnek talán kicsit sok is a szabadideje, a Szegednek viszont ilyen gondja nincs, hiszen már a hétvégén, Berlinben a másik európai kupadöntőn léphetnek pályára.

„Sokan nem veszik elég komolyan a berlini Füchse együttesét, a  Szeged első ellenfelét, pedig ez egy nagyon komoly szintet képviselő klub, amely különösen kapusposzton igen erős. Megkockáztatom: nem a Szeged mellett szól a papírforma. Ha viszont sikerrel veszik ezt az akadályt, úgy a végső győzelmet is kiharcolhatják játékosai. Ehhez talán változtatásokra is lenne szükség. Én például a kézilabdából nagyon sokat tudó Balogh Zsoltot inkább irányító poszton szerepeltetném, Ancsin Gábort pedig rávenném, hogy ne csak mindig egyenesben lőjön, hanem olykor cselezzen is. Ilyen egyszerű lövésskálával ugyanis komoly ellenféllel szemben nem lehet érvényesülni.”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.