A veszprémi kézilabdázók nem nyilatkozhatnak – Kovács Péter igen!

Kovács Péter_JP_kéziBár meglepődni ma már semmin nem szabad, mégis kissé furcsa érzéssel vettem tudomásul, hogy a veszprémi kézilabdázók csak engedéllyel nyilatkozhatnak. A zöld tárcsa felmutatójának kijelölt vezetőjük, Schebinger Zsolt viszont elérhetetlennek bizonyult. Így maradt a korábban is mindig készséges, egykori világválogatott Kovács Péter, akinek nem kellett senkitől sem kikérnie a jogosítványát egy nyilatkozat erejéig. A téma természetesen a szegedi győzelemmel végződött hazai csúcsrangadó volt.

„A helyzet hasonló volt, mint tavaly” kezdte az „Évszázad Játékosa”. „A Veszprém nagy győzelmi sorozattal érkezett, miközben a vízcsapból is a Final Four, s annak akár végső megnyerése is folyt. Egy ilyen alaphangulatnak kétségkívül van némi altató hatása. A másik oldalon viszont a „nagy égés”, a Szkopje elleni kieséssel járó vereség bizonyára csak fokozta a bizonyíthatnék hangulatot. A Veszprémet az is fékezhette, hogy az elején túlontúl könnyen indult a meccs. Alilovic egymás után hárította a szegedi próbálkozásokat, s 2-0 után 8-6-ra is vezetett az MKB-MVM. Ám elég volt egy kis fásultság, egymást követték a hazai gólok, amelyeket valahogy nem tudtak igazán lereagálni a vendégek. A 6-8-ról kialakult 14-8-as szegedi előny alapozta meg a végső sikert. Egyébként ilyesmire, hogy a 21-szeres magyar bajnok sorozatban nyolc gólt kapjon, nem emlékszem, hogy valaha is lett volna példa.”

– A Pick tehát igen jelentős előnnyel ment szünetre, de a folytatásban így sem kellett volna sok a fordításhoz.

„20-20-nál utolérték a szegedieket, de a vezetést nem tudták átvenni. Ennek több oka is van, elsősorban az, hogy Ilicen kívül egyetlen, kiemelkedő teljesítmény sem volt a veszprémi oldalon. Köztudott, hogy Nagy Lászlót elég nehéz leblokkolni, azt viszont szabályosan vagy szabálytalanul, de sikerült elérniük a szegedi védőknek, hogy lezárják a balra tartás útvonalát előle. A Szegednek egyébként is csak akkor volt esélye a Veszprém ellen, ha kevés gólon tudták tartani a hazai élcsapatot. Ez jól szervezett védekezésüknek és határtalan lelkesedésüknek köszönhetően sikerült is nekik és így megérdemelten nyerték meg a rangadót.”

– Az egyéni teljesítményeket hogyan értékelné?

„A vezprémiekről Ilic dicséretén kívül nem sok jót mondhatok. A győztes csapatban Ancsin nyolc gólja mindenképpen bravúr – őt már korábban szorosabban kellett volna őrizni. A spanyol Mindegia új színt hozott a Tisza partjára, Mikler a kapuban összességében sokat tett a végső sikerért, a védekezésben pedig elsősorban az ugyancsak új szerzeményt, Vranjest említeném.”

– November 2-án Debrecenben a világbajnok spanyol férfi kézilabda válogatott vendégszerepel…

„Nyilvánvaló, a spanyolok nem engedhetik meg, hogy blamálják magukat. Ezt előrebocsátva is az az érzésem, hogy a barátságos meccsek leértékelődtek. Olyan a hangulatuk, mint egy jól sikerült érettségi találkozóé…”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.