A világbajnok Nick Árpád fitneszgépekkel termel áramot

Nick Árpád_JPP

Elsőként Magyarországon kültéri elektromos áramot termelő fitneszgépek kerültek ki a kispesti központi játszótérre. Ezek segítségével úgy lehet megőrizni az egészséget és a kondíciót, hogy pénzt is spórol a gépek használója  – a nyilcvános bemutatót és versenyt Nick Árpád világbajnok vezeti.

Önkormányzatunk, évek óta nagyon nagy hangsúlyt fektet az itt élő emberek egészségének megőrzésére. A Polgármesteri programnak is egyik legfontosabb része a zöld területek növelése, parkok, kertek, sportpályák, iskolai sportlétesítmények építése, felújítása, fejlesztése. A tiszta levegő és a mozgás hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet élhessünk.

Ennek a törekvésnek egyik újabb állomásaként olyan gépeket helyezünk ki a Központi Játszótérre, amelyek segítenek az egészség megőrzésében, a mindennapi jó kondíció megtartásában. Spinningkerékpárt, kézikerékpárt, fekvőkerékpárt, és ellipszisgépet használhatnak mostantól a kispestiek, ezek közül többet akár a mozgásukban valamilyen módon akadályozott emberek is. Ezek a gépek a test minden részletére hatnak, és egyes testrészekre külön is lehet edzésprogramokat találni.

A TGO kültéri fitneszgépei azonban nemcsak a szabadban végzett sportolás örömét biztosítják, hanem lehetőséget is arra, hogy a testmozgás során termelt energiánkkal újratölthessük lemerült telefonunkat, laptopunkat és egyéb elektronikus berendezéseinket. Az Európában is egyedülálló környezetbarát, ember által termelt megújuló energiaforrással működő kültéri fitneszberendezések sötétedés után is használhatóak, mivel a világítását a gépeken végzett gyakorlatok során megtermelt áram biztosítja. A rendszer képes arra is, hogy folyamatosan nyomon kövesse mennyi áramot termelnek a gépek egy-egy gyakorlat során.

Egy átlagember egyébként egy átlagos gyakorlat során 50-100 Watt energiát termelt. Ez használattól függően akár 1 KW/óra teljesítményt is jelenthet naponta az összes gép esetében, így a rendszer energiaszükségleteit jelentősen meghaladó megtermelt áram szabadon felhasználható a csatlakoztatható elektronikus berendezések feltöltésére. A fitneszgépek beszerzése 5,5 millió forintba, a kihelyezése 2 millió forintba került.

A fitneszgépek átadóünnepsége: Töltődjön fel energiával Ön és telefonja is Nick Árpád, Világ- és Európa-bajnok erőemelő vezette versenyen!
Időpont: 2014. május 9. péntek 16.00 óra.
Helyszín: Budapest XIX. kerület, Központi Játszótér (Nagysándor és Petőfi utca között).

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.