A zongoraművésznő életmentő kerékpárja

BIKERUNFEST_440Az első alkalommal kiírt Bikerunfest túrára közel százan jelentkeztek a bringázás szerelmesei Komlótól Balatonfüreden át leginkább az alföldi városokig.
A Soprontól Sopronig két nap alatt megtett 180 km-es táv különösen az ausztriai hegyek közt tüntette el az őszinte mosolyt az indulók arcáról. A Schneeberg hegy lábától Horitschonon át vezetett az út hazafelé, gyakran durva 8%-os emelkedőkkel “cifrázva”.

Az első napi legjobb teljesítményt Somogyi László nyújtotta.

– Gyönyörű útvonalat jelöltek ki a szervezők, számomra minden új, nem bringáztam még erre. Látszik, hogy nem Magyarországon járunk, kitűnő az út minősége, mint ahogy a hegyek is teljesen más kategória, mint otthon. Az hiszem ezek mind olyan csáberőt jelentenek, amik miatt komoly jövője lehet a Bikerunfestnek.

A 40 éves Somogyi lendülete a második napra sem fogyott el és elsőként ért célba. Pedig még azt a helyzetet is meg kellett oldania, hogy a 20 fős élbolyban hajtókat elirányították. Egy idő után feltűnt nekik, hogy a beígért lejtők helyett egyre csak a hegycsúcs felé tartanak.

Vissza a többiek után és a záró motorost befogva a klasszikus túrázókat mind elértek. Szó szerint szédítő volt a táj, itt szerpentinek, ott emelkedők, míg nem Burgenland szőlői közt már kiengedhettek végre a görcsökkel dacoló izmok.

BIKERUNFEST

Vozár Attila “lőtte el” a rajtot – Fotó: Varga Valentin

A pihenőnél a terülj terülj asztalka körül (zsíros kenyér, lila hagyma, szőlőcukor, csoki, banán, alma) sokan inkább szidták, mint dicsérték Vozár t a sokak számára “barátságtalan”útvonal választás miatt. “Holnap már senki sem ezt emlegeti, hanem boldogan újságolja a munkahelyén, milyen élményben is volt része és nekiáll beszervezni a kollégáit is a következő évi menetbe” – válaszolta a minden tekintetben sikeres Bikerunfest ötletgazdája és főszervezője.

Somogyi László hosszú utat tett meg addig, hogy az elsőnek járó piros trikót magára ölthette.
– Egy éve szedett ki a mentő a sorból az autópályán, a kimerültség, a stressz terített le. Választhattam a gyógyszerek és a sport között. A feleségem a tajvani születésű, Magyarországhoz is szoros szálakkal kötődő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu, aki rövidesen szerepel az M1 Virtuózok című adásában is. Nos, abban a döntésében, hogy egy kerékpárral lep meg, nem játszott közre a zene, sokkal inkább az, hogy egészségesnek szeretett volna látni. Az első héten a 15 km után még infúzióra akartak kötni, ma már 20 kg-val kisebb súllyal napi 70 km-eket tekerek. A sikeremnek fő szurkolóm, a 2 éves Sunny fiunk tapsolt a legjobban.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.