Akár bajnok is lehet a Racionet-Honvéd pólócsapata!?

Vad Lajos_JP

Az I. osztályú férfi vízilabda bajnokság egyik nagy meglepetését pénteken este a Racionet-Honvéd pólózói okozták azzal, hogy legyőzték a papíron sokkal esélyesebbnek vélhető A-Híd-Szeged együttesét. Bár kétségtelen, hogy a győzelemben igen komoly része van a négy gólig jutott, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergelynek, de aki ismeri a viszonyokat, az tudja: a Honvéd esetében a csapatmunkán van a hangsúly. A jochapress.hu ezért kereste meg a sikerek kovácsát, Vad Lajos vezetőedzőt.

– Kérem, mondja el, mióta dolgozik a Honvéd mellett, és azóta hányszor fölözték le a játékosállományát?

„1998 óta vagyok edző, a Honvédhoz hatodik éve érkeztem. Azóta szinte menetrendszerűen, minden második évben mondhatni, „megkopasztottak” bennünket. Amikorra sikerült a nagyobb részt lesajnált, máshol említésre sem méltatott játékosokat (a jelenlegiek között említhetném Illést, Szőkét és Tóthot példaként) felépíteni és a csapatot is összedolgozni, akkor jöttek-jönnek a hozzánk képest sokkal tehetősebb klubok és máris vitték a kiszemelteket. Sajnos, ma már szinte minden csak a pénzről szól…”

– Ilyen kiszolgáltatott helyzetben nagyon nehéz lehet újra és újra nekifeszülni. Mégis, mi tartja Önt változatlanul lendületben?

„Úgy néz ki, nekem ez a lehetőség jut, ez a folyamatos kihívás, amelyek során mindig alárendelt szerepből és lehetőségekkel kell nekivágnom az ismételt újrakezdésnek, az alulról induló építkezésnek. Engem szeretnek a Honvédban, jól érzem magamat itt, így hiába volt a nyáron is ajánlatom máshonnan, nem mentem el. Most, év közben is megkerestek, szépen hangzó ígéretekkel, de én addig maradok a Honvédban, ameddig működik a szakosztály. Nagyon remélem, hogy az ország legeredményesebb sportköre a beígért konszolidáció jóvoltából egy nagyobb levegővételhez jut.”

– Akiket elvittek az évek során, azokkal a játékosokkal mire jutna a 2013/14-es bajnokságban?

„Tessék megnézni az idén világbajnokságot nyert csapat névsorát, és onnan kezdve nem kérdés a kérdés: megnyernénk a bajnokságot.”

– Viszont nélkülük alapvetően más a helyzet. Még akkor is, ha Kiss Gergely a legszebb napjaira emlékeztetően játszik.

Kiss Gergely akcióban_JP

„Gergő mentalitása, intelligenciája, hozzáállása csak a maximális elismerést érdemli. Ezt előrebocsátva is azt mondom: mindenki dicséretet érdemel, de elsősorban a csapat. Ha csapatként tudunk működni, akár kisebbfajta csodákra is képesek vagyunk, az egyénieskedést viszont nem engedem.”

– Aki olvassa az Ön nyilatkozatát, az a meggyőződés alakul ki benne, hogy a Honvéd ismét jó úton jár, a Szeged elleni részsiker is ezt a feltevést erősítheti?

„Keményen dolgozunk, és ha a téli szünet előtt még esedékes két találkozónkat (az OSC és a Pécs ellen) meg tudjuk nyerni, előkelő helyen fordulhatunk. Reményeim szerint tavasszal beverekedjük magunkat a legjobb négy közé. Ha ez sikerül, ott már minden előfordulhat. Akár még az is, hogy a Honvéd megnyeri a bajnokságot…

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.