Akár három magyar kerékpáros is indulhat az országúti világbajnokságon

Lovassy KrisztiánEgy magyar versenyző szinte biztos résztvevője az idei országúti kerékpáros világbajnokság mezőnyversenyények, de akár három induló is képviselheti Magyarországot szeptemberben, Firenzében.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) július 25-én hozta nyilvánosságra legfrissebb ranglistáit. Ebből kiderül, hogy a magyar kerekesek reményt keltő pozícióban állnak, ami az országúti világbajnokságon való részvételük esetleges lehetőségét illeti.

A legjobb magyar az országos bajnokságot és a Central European Tour Budapest GP-t nyerő Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) a 64.  (109,67 pont). Dér Zsolt (Utensilnord Ora24.eu) – 94,67 pont – a 79., Kusztor Péter pedig (Utensilnord Ora24.eu) – 66,67 pont – a 142.

Mivel az első 200-ban jelenleg három magyar kerekes is ott van, a szeptemberi világbajnokságra lényegében egy kvóta már biztosnak tekinthető, de a három megszerzésére is van még esélyünk. Ehhez az augusztus 15-ei zárás előtt 35-40 pontot kellene még gyűjteni, ezeket a pontokat az augusztus 11-én rajtoló Székely Körversenyen lesz lehetőség megszerezni.

A csapatok összevetésében a pro kontinentális francia Europcar – 1072 pont – vezet az osztrák Gourmetfein Simplon – 893 pont – és a szlovén Adria Mobil – 873 pont – előtt. Az Utensilnord Ora24.eu a 21. – 420,6 pont – ami azért bíztató, mert a firenzei világbajnokság csapat-időfutamára az első húsz kap meghívást. A kontinentális csapatok rangsorában az Utensilnord a tizedik.

Forrás: MTI, fotó: Sportmenű

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.