Akár Rióba is eltekerne Boronkay Péter

boronkay_kaszoSzínes programmal várta a Kecskeméti Főiskola vasárnap délután a Tudósháza vendégeit. A rendhagyó program vendége városunk többszörös paratriatlon világ- és Európa-bajnoka, Boronkay Péter volt.

Boronkay Péter Kecskemét  kétszeres paratriatlon világ- és ötszörös paratriatlon Európa-bajnokas tartott előadást vasárnap a Tudósházban, „Születéstől Rióig” címmel. A sportoló a megjelent közel száz ember előtt bemutatta pályafutását. Boronkay hat évesen kezdett úszni, később vízilabdázott, majd visszatért az úszáshoz. 2004 óta foglalkozik triatlonnal. Az utóbbi években kategóriájának kétszeres világ-, és ötszörös Európa-bajnoka lett.

saucony_slow

Boronkay Péter előadásban arról is beszélt, hogy Magyarországon többször is az ép sportolókkal együtt készül és versenyez. Bemutatta milliókat érő, speciálisan az ő igényei szerint kialakított versenykerékpárját is. Boronkay Péter beszélt a 2016-os riói paralimpiáról is. Mint mondta, még a felkészülés elején tart, de bizakodik és mindent megtesz azért, hogy képviselhesse Magyarországot a világjátékokon, ami azért is lesz különleges, mert először szerepel majd a triatlon a versenyszámok között.

Kecskemét TV

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.