Aki a Győrt le tudta győzni, az eljuthat a BL-elődöntőjébe is!

Nerea Pena Abaurrea és Triscsuk Krisztina harcol egymással – MTI Fotó: Illlyés Tibor

Nerea Pena Abaurrea és Triscsuk Krisztina harcol egymással – MTI Fotó: Illlyés Tibor

Hatalmas volt a tét a Ferencváros Kismartoni úti csarnokában és ennek megfelelően a feszültség sem hiányzott. Elvégre a Ferencváros és az Érd női kézilabda együttesei közül csak az egyik kerülhetett fel a Bajnokok Ligája főtáblájára és ez a lehetőség többféle reakciót válthatott ki a pályára lépő ellenfelekből.

Ha csak a puszta tényeket vennénk figyelembe, akkor a Ferencváros 31-24 (13-16) arányú győzelmét kellene elkönyvelnünk. Természetesen a kétszer 30 perc során sok minden, szóra is érdemes dolog történt, amelyek egy igényesebb elemzés lehetőségét is kínálták. Mivel van nekünk egy korábbi világválogatott játékosunk, aki az Évszázad Kézilabdázója címet is kiérdemelte, s aki éppen most „véletlenül” felfüggesztett – magyarán munkanélküli – edző, akit Kovács Péternek hívnak, így őt kértem meg, mondja el szakvéleményét.

Kovács ugyanis nem ment világgá, vagy éppen akár csak egy hosszabb nyaralásra bánatában, amiért Vetési Iván, az MKSZ mindenható elnöke (erősen vitatható módon) felfüggesztette állásából. Éppen ellenkezőleg: továbbra is élete a kézilabda, s ennek megfelelően minden, számára személyesen vagy a tévé által elérhető eseményt nyomon követ és a szakma elitjével meg is konzultálja a történteket.

Kovács Péter - Fotó: JochaPress

Kovács Péter – Fotó: JochaPress

– Kérem, mondjon egy rövid összefoglalót a látottak alapján!

„Az első játékrészben meglepően jól védekezett és támadott is a vendég Érd, amelynek három, nagy lövője (Klivinyi Kinga, Triscsuk Krisztina, Kovács Anna) finoman szólva is szétszedte az FTC védőfalát. A hazaiak viszont minden különösebb előkészítés nélkül eldobálták a labdákat. Látnivaló volt, hogy az érdiek nagy lövőerejű játékosait nem lehet a hatos vonalon fogadni. Az is szerepet játszott az eredmény alakulásában, hogy a más alkalmakkor (de elsősorban a Győr ellen) sokkal jobban védő Abramovics ez alkalommal nagyon kevés lövést hárított. Összességében az első félidőben akár 5-6 gólos előnye is lehetett volna a vendég Érd együttesének.”

– Mi minden játszott szerepet abban, hogy a második félidőben alaposan megváltozott a játék képe?

„A „Fradi” rákapcsolt, majd jött Triscsuk sérülése, amelyben szerintem Tomori nagy valószínűséggel vétlen volt. Triscsuk kiválása minden esetre jelentősen csökkentette az érdiek „tűzerejét”, akiknél egyébként is nagyon hiányzott az ország egyik legjobb irányítója, Bognár Barbara, aki operáció után lábadozik. Ekkor már sokkal jobban figyeltek a rendkívül mozgékony és gólerős Klivinyi Kingára, akit keményebb „kezelés” alá is vetették. A 42.percben átvette Elek Gábor csapata a vezetést és onnan már nem volt kétséges, ki nyeri az összecsapást. Ebben a fordulatban komoly része volt a csereként beállt kapusnak, Szikora Melindának, akit jó védései mellett az érdiek kicsit naggyá is tettek.”

– Végül tehát érvényesült a papírforma, hiszen ha rideg tárgyilagossággal nézzük a dolgokat, akkor a Ferencváros erősebb játékosállománnyal rendelkezik, mint riválisa. Mit gondol, mire viheti a BL-ben a Fradi, amely a montenegrói Podgoricával, a dán Midtjyllanddal és a lengyel Lublinnal került egy csoportba?FTC_Laura Steinbach5

„Az a csapat, amely képes nyerni a BL-győztes győriek ellen, az jogosan pályázik akár a legjobb négy közé jutásra is! A teljesen felépült Zácsik Szandra mellett a szintén játékba lendülő Nerea Pena és a nyáron érkezett német Laura Steinbach is sokat tehet klubja eredményességéhez. És akkor még nem említettem az FTC korábbi erősségeit, aki változatlanul stabil pontjai a felfelé igyekvő zöld-fehér alakulatnak.

 

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.