Alárendelt szerepet játszott a Népligetben a Dunaújváros

kezi_FTC_140410_emeletnyi különbség    Zácsik Szandra is könnyedén dobálhatta a góljait

A női kézilabda bajnokság rájátszásának első, ferencvárosi mérkőzésére csaknem megtelt az Elek Gyula Aréna. Nem egészen véletlenül, hiszen a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia együttese több, figyelemre méltó részsikert ért el az alapszakasz mérkőzései során – úgy végzett a harmadik helyen, hogy többek között a Ferencvárost is sikerült legyőznie. Bár kezdés előtt is egyértelműen a Ferencváros számított esélyesebbnek, arra azonban senki nem számított, hogy a Fradi 38-19(16-11) arányú vereséget mér az újvárosiakra.  

kezi_FTC_Bácsi PéterA birkózó Európa-bajnok Bácsi Péter a kezdő dobás előtt

A kezdő dobás elvégzése volt a találkozó egyik üde színfoltja. A ferencvárosiak ugyanis ennek elvégzésére a klub „vadonatúj” birkózó Európa-bajnokát, Bácsi Pétert kérték fel, aki nagy ováció közepette elé is látta a rábízott, jelképes feladatot… Maga a kétszer 30 perc nem érdemel különösebben mélyre ható elemzést, hiszen az első néhány percet leszámítva, végig a házigazda zöld-fehérek akarata érvényesült. A második félidőben pedig már nyomasztóvá vált az FTC fölénye.

kezi_FTC_141410_így fogta Zácsik Bulath Anitát

   Zácsik Szandra a mezénél fogva tartja vissza Bulath Anitát

Bár óriási szenzációt egyik edző sem mondott, mégis érdekes, miként vélekedtek ők ugyanarról a kérdésről?

 

Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungária):

Nekünk nagyon jól jött a viszonylag hosszú bajnoki szünet, hiszen ez a csapat az utóbbi négy évben szinte soha nem pihent. Most végre volt négy és fél, olyan hét, amikor nem kellett folyamatosan törni a fejünket mindig valami aktualitáson. Arra semmiképpen nem számítottam, hogy ilyen könnyen és nagy arányban tudunk nyerni. A jövő keddi visszavágón viszont ennél jóval szorosabb 60 percre számítok. A legfőbb feladatunknak azt tartom, hogy a harci kedvet sikerüljön fenntartani a játékosokban, mert nagyon nem szeretnél harmadik meccset játszani.

kezi_FTC_Mészáros Rea

  A Ferencváros rendkívüli fizikumú védőspecialistáját, Mészáros Reát is sikerült lebirkózni

Mátéfi Eszter (Dunaújvárosi KA): Ezzel a szinttel nem tudunk konkurálni, ezt látni kell. A Fradiban ha például lejön a pályáról egy Tomori, bejön helyére egy Steinbach, és ez minden poszton így van. A mi játékosállományunk jóval szerényebb, mint a Ferencvárosé. Ráadásul egyik legfőbb erősségünk, Ferling Bernadett az elmúlt héten egyáltalán nem edzett. Nekünk egyébként minden ilyen mérkőzés egy-egy újabb tanulási lehetőség.  Ez a mai kirándulás azonban túlontúl jól sikerült. Bár kedden is a Ferencváros az esélyes, a most mutatott játéknál sokkal többet szeretnénk felvonultatni.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.