Alonso semmiképpen, Räikönnen esetleg mehet a Mercedeshez!

Az Auto Motor und Sport nemrég egy hosszabb interjút készített a Forma-1 korábbi háromszoros világbajnokával, a Mercedes gyári alakulatának részvényeiből tíz százalékot birtokló Niki Laudával.Niki Lauda

Az őszinte véleményeiről híres ex-versenyző ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, hiszen, miközben egyre többen állítják, hogy a Mercedes javuló teljesítményének köszönhetően a Red Bull elsőszámú kihívójává és a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő, ő biztos abban, hogy alakulata már nem veheti fel a versenyt az összességében erősebb formát mutató címvédővel. A Mercedes jelen pillanatban második a konstruktőrök pontversenyében, lemaradása pedig hatvankilenc egység a listavezetővel szemben, míg a csapatnál idén bemutatkozó Lewis Hamilton negyvennyolc pontos hátrányával negyedik a pilóták értékelésében.

„Nem hiszem, hogy a Mercedes megnyerheti a világbajnokságot, a Red Bull ugyanis még mindig előnyben van, miközben a pontversenyt is ők vezetik. Az előző versenyeken sikerült felzárkóznunk, összességében azonban még mindig ők az erősebbek. Persze papíron még van esélyünk, de a valóság egy kicsit más, reálisan nézve nagyon nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk őket szorongatni. A teljes csomagot nézve ugyanis valóban el vagyunk maradva a Red Bulltól, ők ugyanis szinte az összes pályán versenyképesek, sőt vannak hétvégék, amikor jóformán verhetetlenek. A legnagyobb erősségük abban rejlik, hogy azokon a pályákon is képesek a dobogós helyezésekért harcolni, ahol nem jön ki annyira az aerodinamikai fölényük” – kezdte elemzését a Mercedes hatvannégy esztendős részvényese, aki biztos abban, hogy a bikások csak elveszíteni tudják az idei, zsinórban negyedik világbajnoki címüket.

„A Mercedesnek még mindig vannak gyenge pontjai, sőt a soron következő pályák közül szinte csak Spa és Monza nem fekszik a Red Bullnak, azt követően jönnek azok a helyszínek, ahol általában a legjobban szokott működni az autójuk. Nekünk pedig az lenne a feladatunk, hogy kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amelyek akkor adódnak, amikor ők egy kicsivel gyengébbek. Úgy gondolom, minden azon fog múlni, mennyire tudjuk kihasználni ezeket a lehetőségeket. Az is igaz, hogy az időmérőn előnyben voltunk és előnyben lehetünk, Sebastian Vettelt és a Red Bullt azonban nagyon nehéz lesz legyőzni” – folytatta Lauda, akitől később azt is megkérdezték, hogy kit választana a Red Bull helyében a szezon végén visszavonuló Mark Webber pótlására, a Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso hármasból.

“Fernando Alonsót biztosan nem! Ő ugyanis csak felborítaná az alakulat belső egyensúlyát. Ez pedig csak bajt hozna a csapatra. A Red Bull pedig, közel Vettel negyedik világbajnoki címéhez megengedheti magának azt a luxust, hogy békében mérlegelje a Räikkönennel és a Riccardóval járó előnyöket. Szerintem mind a két versenyzővel jól járnának, az egyik ugyanis rövid, a másik pedig hosszútávra jelente talán tökéletes megoldást. Ők azt is megengedhetik magunknak, hogy kockáztassak a pilóta kiválasztásakor, a Ferrari viszont nem! Rájuk hatalmas nyomás nehezedik, hiszen hat éve nem nyertek bajnoki címet, így én azt gondolom, hogy ha Kimi nem megy a Red Bullhoz, és szerintem nem fog, akkor a Ferrarinak le kellene csapnia rá, ő ugyanis képes lenne arra, hogy ellensúlyozza Alonsót” – zárta gondolatait az osztrák szakember.

Forrás: Motorsportál

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.