Ana Ivanovics lesz Babos Tímea következő ellenfele Mexikóban

Babos TimeaBabos Tímea sikerrel vette az első kört a 235 ezer dollár összdíjazású monterrey-i WTA-tenisztornán. A világranglistán jelenleg a 123. helyen rangsorolt teniszező, aki címvédőként indul a viadalon a második körben nehéz ellenfelet kapott a világranglista 17. egykori Roland Garros győztes Ana Ivanovics személyében.

Babos egy hazai játékost győzött le az első körben a 19 éves Ana Sofia Sanchez személyében, míg Ivanovics a 116. helyen rangsorolt Marta Szirotkinát verte a továbbjutásért. Timi egy picit megszenvedett az első körben, ám szerencsére nem ellenfele, sokkal inkább a tét nehezítette meg a dolgát, hiszen korábban felnőtt versenyen még nem indult címvédőként. Ezzel szemben Ivanovics játszi könnyedséggel jutott túl ellenfelén és magabiztosan várhatja a folytatás. Persze izgulnia Babos Tímeának sem kell, főleg ha a tavalyi szerepléséből merít erőt. A torna tavalyi kiírásában Babos előbb a második helyen rangsorolt Eranit verte, majd a harmadik kiemelt román Cirsteát búcsúztatta, míg a fináléban egy másik román játékos, Alexandra Cadantu sem tudta feltartóztatni.

Persze azért Ivanovics más kávéház, hiszen egy egykori Roland Garros bajnokról egyben világelsőről beszélünk. A 25 éves szerb játékos legjobb éve a 2008-as volt, akkor döntőt játszott az idény első GS-tornáján Ausztráliában majd jött az igazi áttörést jelentő siker, a Roland Garros megnyerése. Abban az évben világelső is lett, ám ezzel kis túlzással élve ellőtte minden puskaporát. Ivanovics a következő idény végén már csak a 20. volt a világranglistán, majd volt 25. is jelenleg pedig a 17. helyen tartják számon.

Ivanovics jelenleg nem tart ott és lehet, hogy már soha nem is fog, ahol 2008-ban járt. A top-10-es játékosok többnyire már legyőzik, ám ettől még egy borzasztóan nehéz ellenfél, egy jó játékos aki nagyon veszélyes lehet Timire, hiszen sokkal tapasztaltabb, mint a magyar lány.

Ugyanakkor Babos Tímea már a monterrey-i torna tavalyi kiírása során is megmutatta, hogy nem ilyed meg a nagynevű ellenfelektől és képes meglepetést okozni. A két játékos amúgy még korábban nem találkozott egymással WTA-tornán, így a mostani lesz az első összecsapásuk, remélhetőleg a végén Timi örülhet.

MOL Csapat

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.