Aprítás után, sorsolás előtt az MKB-MVM Veszprém

Alilovic Mirko_Magyar Hírlap    Mirko Alilovic vezéregyénisége volt a Veszprémnek (Fotó: Magyar Hírlap)

Utólag könnyű okosnak lenni! Ezt előrebocsátva ugyanis nem kell különösebben magyarázkodni a férfi kézilabda BL-nyolcaddöntő visszavágó előtti nyilatkozatok miatt. A szombati, a Wisla Plock ellen Veszprémben lejátszott 60 percet megelőzően szinte mindenki óvva intett az elbizakodottságtól, amire az első félidő alapján volt is némi okuk a nyilatkozóknak. A pályán azután egészen másként alakultak a dolgok. A lengyelek messze nem tudtak olyan kemény ellenállást kifejteni, mint tették ezt vasárnap egy hete, otthonukban, ahol egy góllal sikerült is legyőzniük a legjobb magyar férfi kézilabda alakulatot.

Miként a visszavágó előtt, most is Kovács László mesteredző vállalta, hogy röviden kommentálja a látottakat.

„A Veszprém sokkal jobban játszott, mint Lengyelországban, ez a legfontosabb említenivaló ezzel az erőpróbával kapcsolatosan” – így Kovács tanár úr. „A sokkal határozottabb védekezés következtében a vendégek gyakorlatilag semmit nem tudtak tenni annak érdekében, hogy kétessé tegyék a végeredményt, a továbbjutó kilétét. Alapvetően hibás felfogásban játszottak, az egyes játékosok közül számomra ez alkalommal leginkább Nikcsevic produkciója okozott csalódást. Ráadásul a kicsit túl sztárolt edző, Manolo Cadenas újfent szarvashibákat követett el. Ezek közül az volt a legnagyobb, amikor az 5+1-es védekezés kulcsemberét, a 203 centiméter magas Syprzakot két kiállítása után is fennhagyta a pályán. A hórihorgas beálló pedig annak rendje, s módja szerint megkapta a harmadik kétperces büntetését is, s ezzel már a 19. percben végleg el kellett hagynia a játszóteret.”

– Persze ehhez a feljavult veszprémieknek is volt némi közük…

„Egyértelműen így van. A szorosabb védekezés eredményeként ez alkalommal számos, gyors indításra is lehetőségük adódott, amiket leginkább ki is használtak. Azt pedig mindenféleképpen ki kell emelni, hogy ezen a délutánon Mirko Alilovic jóval az átlag fölött teljesített.

– A Veszprém tehát végül meglehetős könnyen túljutott a másik csoport 4. helyezettjén, az első találkozójukon várakozáson felül produkált Plock gárdáján. Nem túlzás azt állítani, hogy a keddi sorsolás perdöntően befolyásolhatja a veszprémiek további eredményességét?

„Valóban nagyon sok minden eldőlhet a szerencse jóvoltából, hiszen most semmiféle irányítás nélkül, úgymond „vakon” sorsolnak majd Bécsben. Vasárnap estig a kiadó nyolc hely közül hat – Kiel, Barcelona, Veszprém, Flensburg, Metalurg Skopje, Vardar Skopje és Paris SG – már elkelt, míg a Löwen – Kielce összecsapásra hétfőn este kerül sor. A már továbbjutottak közül talán a Metalurg Skopje lenne a viszonylag legkedvezőbb ellenfél a Veszprémnek, mivel a kiemelés folytán a Barcelonát, a Kielt és a Vardar Skopjét elkerüli.”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.