Aranyközelben a férfiak a sakkolimpián!

sakk_Lékó, Bslogh, 440

Balról a legjobb pontszerző, Balogh Csaba, mellette Lékó Péter (Fotó: JochaPress.hu)

Miután az utolsó előtti, 10. fordulóban a magyar nyílt válogatott (férfiak mellett nők is csapattagok lehetnek) 3-1-re legyőzte Romániát, így az utolsó forduló előtt a második helyre lépett elő a csapat.

A mindent eldöntő, 11., utolsó fordulóban a Lékó Péter vezette magyar válogatott Ukrajna legjobbjaival kerül szembe. A csapat eddigi hőse a második táblára előléptetett Balogh Csaba, aki nyolc partijából 6,5 pontot szerezve, mindössze egyetlen partit vesztett.

A nők jóval szerényebben adják elő. Az éltáblán kitűnően rajtolt Hoang Trang bizonyára elfáradt, mert ismét vesztett. Ezúttal a mongol nők voltak az ellenfelek, s mivel csak Mádl Ildikó tudott nyerni, így Mongólia 2,5-1,5 arányban legyőzte a mieinket.

A nyílt kategóriűában a kínaiak 2.5–1.5-re legyőzték a franciákat. Mivel az Ukrajna–Azerbajdzsán meccs 2–2-vel ért véget, a magyar csapat a dobogóra ugrott előre, s a második helyen áll a csütörtöki záró kör előtt.

Ez a játéknap bővelkedett meglepő eredményekben. A nyílt versenyben a norvégok első számú csapata 3.5–0.5-ös vereséget szenvedett a horvátoktól. A világbajnok Magnus Carlsen is kikapott.

A nőknél Ukrajna legyőzte az éllovas Oroszországot, míg a kínaiak csak 2–2-es döntetlent hoztak össze a spanyolok ellen.

A csütörtöki záró játéknapon a nyílt versenyben (férfiak) Ukrajna lesz az ellenfél, a kínaiak a lengyeleket kapták. A magyar nők Izrael ellen zárnak.

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.