Atlétikai Eb: Koroknai Máté elődöntős 400 gáton

koroknai_mateKoroknai Máté bravúros futással bejutott az elődöntőbe 400 m gáton, testvére, Tibor viszont kiesett az előfutamban a zürichi atlétikai Európa-bajnokság első napján.

Az első felnőtt világversenyén induló 21 éves Koroknai Máté a második futamban egyéni csúcsát két századdal megjavítva, 50.33 mp-cel harmadik lett, ezzel biztosította helyét a szerdai elődöntőben.
 “Éreztem, hogy jól megy a lábam, a hajrában már néztem, hogy jó helyen vagyok, így nem szakadtam meg a befutónál” – mondta az MTI-nek Koroknai Máté, aki idén testvére előtt nyert az országos bajnokságon.

Koroknai Máté a 17. idővel jutott tovább, a mezőnyből 14-en futottak 50 másodpercen belül, ám csak ketten voltak 49.50-en belül. A 22 éves Varg Königsmark 2011-ben junior Európa-bajnok volt, a német atléta egyéni legjobb eredménye 49.40 másodperc, amit két hete futott Ulmban. Gyenisz Kudrjavcev 49.05-ös ideje tekintélyt parancsoló, a szintén 22 éves orosz atléta május 30-án 48.95-ig jutott.

Nála jobb időt csak hárman értek el idén Európában, az ír Thomas Barr 48.90-es idővel érkezett az Európa-bajnokságra, őt a brit Niall Flannery előzte meg három nappal később (48.80). Az Eb-re az észt Rasmus Magi érkezett a legjobb idővel (48.77).

A Koroknai Máténál három évvel idősebb Tibor, aki szintén a nebraskai egyetemen tanul, 50.84 mp-et futott, és hatodikként ért célba. Összesítésben a 25. helyen végzett.

“A nyolcas pályán futva a második kanyarig nem láttam, hol vannak a többiek, akkor egy pillanat alatt elmentek mellettem, s már nem tudtam visszajönni” – mondta Koroknai Tibor. Hozzátette: abba a hibába esett, amelybe a nyolcas, azaz a külső pályán futók szoktak.

A Debreceni SC versenyzői “menedzselési céllal” kerültek a csapatba, hogy – ahogy Spiriev Attila szakmai igazgató fogalmazott – “bizonyíthassák, érdemesek a következő években a kiemelt figyelemre, támogatásra.”

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.