Audikat kapnak Győrben a győztesek?

Kelecsenyi ErnőKatarina Bulatovic aláírt a női kézilabda BL-győztes Győr csapatához, érkezik Bódi Bernadett is, s újabb egy évre marad a védekezés Görbicz Anitája, a francia Raphaelle Tervel – mondta a klub elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Kelecsényi Ernő szerint ezzel még élesebb keretük lesz a címvédéshez. Elárulta, hogy Ambros Martín edző az elején megígérte neki az idei BL-győzelmet, a tréner hároméves szerződése változatlan. A Győr szerinte nem lesz az új Hypo, de a címeket sorban szeretnék nyerni – a lányokra még egy extra meglepetés vár az idei diadal jutalmaként.

„Nem biztos, hogy az erősítés a megfelelő kifejezés a keret átalakítására, inkább a távozókat kell jól pótolni. Lekic és Radicevic elmennek, gondoskodni kellett a pótlásukról, meg is tettük, méghozzá szakmailag élesebb megoldásokkal. Megállapodtunk Katarina Bulatoviccsal, aláírt hozzánk, július egytől a Győr játékosa. Ugyanez igaz Bódi Bernadettre, ő Radicevic helyére érkezik, Orbán Adriennel ketten oldják meg a jobbszélső posztját. Ugyancsak jó hír, hogy a védekezés Görbicz Anitája, a francia Raphaelle Tervel is úgy döntött, újabb évre marad nálunk” – mondta el a műsorban Kelecsényi Ernő.

„Ez a keret a következő szezonban is a BL-győzelem esélyese lesz. Új Hypo semmiképpen sem alakul a Győrből, az más korszak volt, más körülmények között. Mi a magunk útját akarjuk járni, amiben persze újabb BL-győzelmek tervei szerepelnek” – vázolta a célokat.

„Beismerem, szombat óta elég sok alkoholt fogyasztottam, de ez most jár és elsősorban nem is nekem, hanem a társaságnak, mert együtt éljük meg ezt a sikert, jó úgy bemenni naponta az irodába, hogy ott van a kupa. A döntő előtt nem a most vagy soha-érzés volt a legerősebb bennem. Minden együtt állt, minden adott volt immár, hogy mi legyünk a végső győztesek. Én már a finálé előtt úgy éreztem, nem történhet meg ezúttal, hogy elveszítsük” – idézte fel az idei menetelés végét.

A győri klubelnök visszaemlékezett Ambros Martín edző tavalyi szerződtetésére is: „nem hezitált, gyorsan megegyeztünk. Az elmúlt húsz évben a Győr tényezővé vált az európai kézilabdában, Ambros képben volt velünk kapcsolatban. Hogy megígérte-e nekem akkor, hogy elsőre BL-győzelemre vezet minket? Ilyet egy edző nem tesz, de azt nem felejtem el soha, hogy harmadik beszélgetésünkkor a tavaly elvesztett döntő felidézésekor huncut félmosolyával megjegyezte, meg fogom nyerni nektek.”

„Az edzői szakmát meg lehet tanulni, de Ambros Martín elsősorban emberi tartásával lett az, ami: a jelleme segítette hozzá, hogy így összekovácsolja ezt a társaságot, amely képes volt meghalni egymásért a pályán. Hároméves szerződésünk van a trénerrel, nem szükséges módosítani azt, nem aktuális téma, én mindenesetre azt szeretném, minél hosszabb ideig üljön a Győr kispadján” – tette hozzá Kelecsényi.

„A lányok még nem kapták meg az extra meglepetést, úgyhogy maradjon egyelőre titok, de azt jelezném: nem újabb jutalmat fognak kapni, hanem meglepetés vár rájuk, egy örök emlék” – fűzte hozzá a győri vezető.

Forrás: DigiSport – Reggeli Start

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.