Az álomcsapat minden tagja itt van Budapesten

all starAz európai kézilabdaszurkolók meghozták döntésüket, miután több mint 18 ezer szurkoló szavazott az EHF női Bajnokok Ligája All-star csapatára.

A szavazatok összesítése után kiderült, hogy az álomcsapat minden egyes tagja ott lesz majd a pályán a május 3-4-én rendezett budapesti Final4-ban.

A címvédő Győri Audi ETO KC három játékost delegál az álomcsapatba. A balátlövők között a brazil Eduarda Idalina Amorim a szavazatok 42,4 százalékával (7779 szavazat) nyert, az irányítók versenyében Görbicz Anita (44,1%, 7462) végzett az első helyen, a jobbátlövők között pedig Katarina Bulatovics csaknem a szavazatok kétharmadát bezsebelve (58,8%, 10 796) utasította maga mögé a mezőnyt.

A montenegrói bajnok Buducsnoszt, 2012 Bajnokok Ligája-győztese a győriekhez hasonlóan három játékossal képviselteti magát az All-star csapatban. A szurkolók Majda Mehmedovicsot (44,1%, 8095) választották a legjobb balszélsőnek, az All-star csapat kapusa Clara Woltering lett (35,65%, 6546), a legjobb védőjátékos címét pedig a szavazatok alapján (44,2%,  8113) Suzana Lazovics szerezte meg.

Az álomcsapatban fennmaradó két további helyet az első Bajnokok Ligája-szezonját futó WHC Vardar SCBT adja. A beállós pozíciójába a szavazatok 45 százalékát begyűjtő (8265) Ana Djokics került, a jobbszélső posztját pedig az egész szavazás legmeggyőzőbb szereplője, (59,3%, 10 886), Jovanka Radicsevics tölti be.

Ha országokra bontjuk a szavazás eredményét, Montenegró uralja az EHF női Bajnokok Ligája álomcsapatát, hiszen nem kevesebb, mint öt játékost ad az álomcsapatba (Bulatovics, Mehmedovics, Lazovics, Djokics, Radicevics), a nyolc poszt fennmaradó helyein Brazília (Amorim), Magyarország (Görbicz) és Németország (Woltering) osztozik.

Az álomcsapat összeállítása: 

Balszélső: Majda Mehmedovics (MNE) / Buducsnoszt – 44,1%
Balátlövő: Eduarda Idalina Amorim (BRA) / Györi Audi ETO KC – 42,4%
Beálló: Ana Djokics (MNE) / WHC Vardar SCBT – 45%
Irányító: Görbicz Anita (HUN) / Györi Audi ETO KC – 40,1%
Jobbátlövő: Katarina Bulatovics (MNE) / Györi Audi ETO KC – 58,8%
Jobbszélső: Jovanka Radicsevics (MNE) / WHC Vardar SCBT – 59,3%
Kapus: Clara Woltering (GER) / Buducsnoszt – 35,65%
Legjobb védőjátékos: Suzana Lazovics (MNE) / Buducsnoszt – 44,2%

Forrás: ehffinal4.com

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.