Az amszterdami győzelem pótselejtezőt érhet

TelkiA másik két mérkőzés várható eredményének tükrében kizárólag a győzelem jelentheti a pótselejtezőt érő második hely megtartását a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki, hollandiai világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Szerdán mozgalmas napot zárt a válogatott, délelőtt az ellenfél elemzése, délután edzés szerepelt a programban, közben Szalai Ádám betegsége, illetve pótlása is napirenden volt a csapatnál. A keretbe szerdán behívott Nikolics Nemanja délután még pályára lépett a Videoton FC színeiben a Ligakupában, a Kozármisleny elleni meccsen a fehérváriak teljesítették a válogatott szakmai stábjának kérését, és csak egy félidőt játszatták a támadót.

Egervári Sándor együttese jelenleg egy-egy ponttal előzi meg a török és a román csapatot, de abban az esélyeket figyelembe véve nem lehet bízni, hogy ez a két együttes hibázna a pénteki játéknapon, előbbi ugyanis az észtek vendége lesz, utóbbi pedig a pont nélkül álló andorraiaké. A riválisok könnyűnek ígérkező meccseit tekintve csakis a vb-ezüstérmes és a vb-re már kijutott hollandok legyőzése jelentheti az előny megtartását.

A siker ugyanakkor szinte biztosan a pótselejtező kiharcolását eredményezné, mivel a zárókör előtt megmaradna a legalább egypontos előny, az utolsó ellenfél pedig Andorra lesz.

A hollandiai pontvesztés viszont valószínűsíthetően a magyarok távolmaradását jelentené a brazíliai vb-től, mert egy- vagy kétpontos hátrányuk ledolgozása nehezen elképzelhető, tekintve, hogy a románok az észteket fogadják kedden. A törökök esetleges visszaelőzésére már kedvezőbb esély mutatkozhat, mivel Fatih Terim csapata Hollandiával mérkőzik a zárónapon.

Az amszterdami vereség és döntetlen között nincs lényegi különbség, mert utóbbi nem eredményez kedvezőbb helyzetet a második hely megszerzésére. Az amszterdami kudarccal valószínűsíthető kétpontos hátrány esetén ugyanúgy elég lenne, ha a románok és a törökök döntetlent játszanának a zárókörben, mintha csak egy pont lenne a különbség a magyarok és riválisaik között. A végelszámolásnál azonos pontszám esetén ugyanis a gólkülönbség rangsorol, s abban – az andorraiak fölényes legyőzése esetén – vélhetően Egervári Sándor csapata lenne a legjobb.

Európai vb-selejtezők, a D csoport pénteki programja:
Észtország-Törökország, Tallinn 20.30
Hollandia-Magyarország, Amszterdam 20.30
Andorra-Románia, Andorra La Vella 20.30

A csoport állása: 

  1. Hollandia      8  7  1  –   24- 4   22 pont – már kijutott
  2. Magyarország   8  4  2  2   18-12   14
  3. Törökország    8  4  1  3   14- 7   13
  4. Románia        8  4  1  3   13-12   13
  5. Észtország     8  2  1  5    6-16    7
  6. Andorra        8  –  –  8    0-24    0

    A további program:
    október 15., kedd:

  • Románia-Észtország, Bukarest 20.00
  • Törökország-Hollandia, Isztambul 20.00
  • Magyarország-Andorra, Budapest 20.00
This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.