Az Atlético Madrid leiskolázta a Barcelonát!

Hombrados JoseBár a Real Madrid és a Barcelona egyaránt milliós szurkolótábora jogosan dőlhetett hátra a szombati bajnoki labdarúgó fordulót követően, a két nagyhatalom drukkerei közül azonban csak az egyiknek az öröme maradt teljesen felhőtlen. A „nagyok” meccseinek árnyékában ugyan, de azért mégis csak tizennégyezer néző előtt ugyanis kézilabdában éppen egymással mérkőztek meg a madridi és a barcelonai világsztárok.

Szögezzük le gyorsan: egészen magas színvonalon zajlott a kétszer harminc perc. A várakozások leginkább a Barcelona sikerét erősítették, hiszen a katalánok sokkal magabiztosabban csatáztak a Bajnokok Ligája eddig mérkőzésein. Az Atletico viszont rendkívül döcögősen haladt előre, s végül csak a Füchse Berlin ellen idegenben kiharcolt, egygólos siker révén került be a legjobb nyolc közé.

Az egykor játékosként a világ valóban egyik legjobbja, Talant Dusebajev csapatát itt sem kényeztette különösebben Fortuna, hiszen az egyik legerősebbnek vélt riválist, a Barcelonát kapták a Ciudad Realból 2011nyarán Madridba költöztetett elitcsapat tagjai.

A játék azután jókora meglepetést hozott. A meccs során ugyanis gyakorlatilag végig a Barcelonának kellett futnia az eredmény után. Hiába védett most is jól a „nagy magyar”, Sterbik Árpád (aki az egy hónap alatt megszerzett magyar állampolgárságot azzal hálálta meg, hogy kijelentette: nem véd a magyaroknak!), ha a másik oldal hálóőre, Hombrados még nála is jobban tette a dolgát. Jelentős része van abban, hogy a második félidőben a rendkívül szívós madridiak egyszer már a hétgólos előnyért támadhattak volna. Ám ez a lehetőség labdaelvesztés miatt meghiúsult, s végül „csak” öt gól előny (25-20) maradt a visszavágóra úgy, hogy másodpercekkel a vége előtt Hombrados ismételten büntetőt hárított!

Minek köszönhette az Atlético Madrid a sikert, illetve miért szenvedett vereséget az esélyesebbnek tartott Barcelona? A meccs elsősorban nem a kapusteljesítményeken dőlt el. A mezőnyben viszont a madridiak tudtak többet felmutatni: Amíg Canellas, Lazarov, Balic és Parrondo egymást múlták felül a góllövésben, s a beálló Aquinagalde is igen hasznosan mozgott az ellenfél védőfalában, addig a katalánoknál a fehérorosz bombázó, Rutenka gyakorlatilag egyedül maradt.

A visszavágó a látszólag nagy előny ellenére sem lefutott! Elsősorban azért nem, mert a megsérült Lazarov játéka teljesen bizonytalan, s még további sérülések is nehezítik Dusebajev dolgát. Egy biztos: ez az Atletico nem azonos a korábban látottal, így bárki jut is erről az ágról tovább, a Veszprém a Kiel elleni sikere esetén már semmiképpen nem kaphat könnyű ellenfelet. Igaz, ehhez az „okoskodáshoz” előbb túl kellene jutni a Kiel elleni kétfordulós erőpróbán, ami ugyancsak óriási feladatnak ígérkezik.

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.