Az egykori egerszegi kedvenc, Rudnevs a Hannover 96-ban rúgja a labdát

Rudnevs, Hannover 96 - 2Artjoms Rudnevs, az egykor a Zalaegerszegi TE élvonalbeli labdarúgó csapatát erősítő lett játékos a mai napon először vett részt legújabb klubja, a Hannover96 edzésén. A napokban 26. születésnapját ünneplő lett kiválóság annak idején két és fél éves szerződést kötött Zalaegerszegen, de még szerződésének felét sem töltötte ki, amikor Lengyelországba igazolt.

  Rudnevs először elsőosztályú mérkőzésen, a Daugava játékosaként  lőtt gólt, mégpedig 2006. június 13-án. 18 évesen. 2009. február 19-én két és fél éves szerződést írt alá a ZTE-vel.[1] Hosszas jogi problémák miatt csak a május 9-ei Nyíregyháza elleni mérkőzésen mutatkozhatott be új csapatában a FIFA-tól kapott ideiglenes játékengedély birtokában. Első fél szezonjában 4 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett. Mindkét gólját a BFC Siófok ellen 5-3-ra megnyert találkozón lőtte 2009. május 23-án.

A 2009-2010-es szezonban távozott a csapattól Waltner Róbert, így Rudnevs lett a ZTE első számú csatára, ennek megfelelően minden őszi mérkőzésen pályára lépett, ezeken kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen 11 góljával vezette az egész NB I góllövőlistáját. A Nemzeti Sport téli játékos értékelésekor a legjobb középcsatárnak választotta. Tavasszal az FTC ellen elszenvedett bokasérülése miatt kevesebb játéklehetőséghez jutott, a bajnokságot 16 góllal zárta. A góllövőlistán a második helyezést szerezte meg a fehérvári Nemanja Nikolić mögött.

A kiemelkedő teljesítményének köszönhetően számos klubnál felmerült a neve, így a német Borussia Dortmundnál és az 1. FC Kölnnél, a ciprusi Omónia Nicosinál, az angol Blackpoolnál és a lengyel Lech Poznańnál. Augusztus 4-én bejelentették, hogy négy évre aláírt a legkitartóbb érdeklődést mutató lengyel Lech Poznańhoz, az átigazolási díjat hivatalosan nem hozták nyilvánosságra.

  Jól sikerült a bemutatkozása, hiszen mind a bajnokságban, mind az Európa-ligában szerzett gólt első fellépésén, utóbbi sorozatban a Juventus ellen mesterhármassal járult hozzá 3–3-as végeredmény kialakulásához.

  A bajnokságot 27 mérkőzéssel és 11 góllal zárta, ezzel negyedik lett a góllövőlistán. Az Európa-ligában 5 gól szerzett, így negyedik helyen végzett a góllövőlistán, megosztva 7 másik játékossal. A 2011-2012-es bajnokságban remek teljesítményt nyújtott a lett csatár és bár csapata a 4. helyen végzett, ő maga 22 góllal elnyerte a lengyel bajnokság gólkirályi címét.

 2012. május 11-én a német Hamburger SV sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megegyeztek a lengyel klub csatárával. Most az újabb váltás azt jelenti, hogy az egykori egerszegi kedvenc továbbra is a Bundesligában rúghatja a labdát, mégpedig a Hannover96 színeiben.
< (Fotó: Rudi Hagen)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.