Az Év Úszónője lehet Hosszú Katinka!

Hosszú Katinka éremmel_JP_MNO

Az év női úszójának jelölte a FINA Hosszú Katinkát. Megnéztük azt is, kik a vetélytársai. Micsoda éve is ez Hosszú Katinkának! Vb-aranyak, házasságkötés, világkupasikerek… és most az év női úszójának jelölte a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), amit a sportoló közölt Facebook-oldalán. Megnéztük azt is, kik az Év Női Úszójának jelölt Hosszú Katinka  vetélytársai.

Hosszú Katinkára ugyan most nem lehet szavazni az interneten, hisz ez egy szakmai díj (méghozzá a lehető legnívósabb), de a „lájkokat” azért gyűjti a sportoló, akin látszik, a lehető legnagyobb rendben van az élete.

És hogy kik a Barcelonában két aranyat (200 és 400 m vegyes) és egy bronzot (200 m pillangó) összeúszó Hosszú Katinka vetélytársai?

1. Az ausztrál Cate Campbell a vb-n 100 m gyorson nem talált legyőzőre, ezenkívül 3 ezüstöt is begyűjtött Barcelonában.

2. Julija Jefimova Oroszország szülötte. Két vb-aranyat szerzett idén, az 50 és a 200 méteres mellúszásban – 100 méteren van még egy ezüstje és összetempózott még egy bronzot is.

3. Az amerikaiak üdvöskéje, Missy Franklin a cím talán legnagyobb esélyese: 200 m gyors-, 100 és 200 m hátúszása, valamint két gyors- és egy vegyesváltója után is meghallgathatta a nemzeti himnuszt.

4. Szintén amerikai az idén két világcsúcsot is megdöntő középtávos, Katie Ledecky, akinek négy aranyéremmel terhelték a nyakát – három egyéni gyorsúszószámban nem talált legyőzőre.

5. A litván Ruta Meilutyte viccelte meg Jefimovát 100 mellen, nagyon fiatal még, övé a jövő.

(Forrás: MNO)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.