Az evezősök elnöke betitkosította azt, ami nyilvános!

evez_Regényi Tamás, 440 Bár dr. Regényi Tamásnak, a Magyar Evezős Szövetség elnökének sokak reményei szerint már csak napjai vannak hátra ebben a pozícióban, a sportág derék embere mindent megtesz azért, hogy még e periódusának utolsó napjait is emlékezetessé tegye. Arra nem is merek gondolni ugyanis, hogy Regényi „doki” a következő évekre újfent megbízást kapna a november 8-án, jövő szombaton esedékes rendkívüli közgyűlésen, amelyen elnököt és elnökségi tagokat is választanak a küldöttek.

E sorok elkövetője – aki az elmúlt tizenöt évben legjobb tudása szerint (természetesen nem mindenki kedvére) szolgálni igyekezett a magyar evezés ügyét, (az időintervallum jelentős részében egyetlen fillér ösztöndíj, honorárium vagy hasonló nélkül!) – arra a merészségre vetemedett, hogy kéréssel fordult a MESZ illetékes hivatalnokához.

Konkrétan arról volt szó, hogy október 20-án lezárult a jelentkezési határidő az elnöki, illetve elnökségi tagsági kandidálást illetően. Legjobb tudomásom szerint ez a névsor, október 21-étől kezdődően abszolút nyilvános, abban semmi titok nincs és nem is lehet. Már csak azért is közhírré kell azt tenni, mert csak a jelentkezők ismeretében dönthetik el a közgyűlésen majdan szavazati joggal megjelenők, hogy kikre adják voksaikat.

Nyilvánvalóan tudta ezt „jogvégzett” emberünk is, ám mégis a legprimitívebb – homokozós kisgyerekek bosszúállásához hasonló –  módot választotta. Amikor ugyanis megkerestem a szövetség megbízott főtitkárát, Teiszler Ferenc urat, ő türelmet kért, mert neki ehhez Regényi úr engedélyét kell megkapnia. Mármint ahhoz, hogy a teljesen nyilvános – még máig sem titkosított! – jelentkezési listát a jochapress.hu részére kiadhassa…

Többórás hallgatást követően megszületett a döntés: A mi jóságos elnökünk, „Regényi doki” nem engedélyezte a lista kiadását?! Persze, tőle nem is volt más döntés várható, hiszen ez következik közismert emberi gyengéi sokaságából: a logikátlanságból, a feledékenységből, a kicsinyes gyűlölködésre való hajlamából és sok minden más, hasonló „apróságból”…

Mivel a lista teljesen legális, bárki által hozzáférhető, a jochapress.hu pillanatok alatt, több forrásból is megszerezte azt, amit a MESZ-nek – élén a „nagy hatalmú” elnökkel – első szóra ki kellett volna adnia. Abból többek között az is kiderül, hogy az a Regényi Tamás is jelölést kapott az elnöki posztra, aki miatt most ez az egész kavalkád idáig jutott. A rendkívüli közgyűlés ugyanis már hónapok óta érett, mivel a szövetséget mindinkább eluraló fejetlenség a teljes csőd árnyékát is előre vetítette. Mivel a „mi emberünk” nem volt hajlandó önként lemondani, ezért kényszerült az elnökség döntő többséggel a rendkívüli közgyűlés – és ezzel a tisztújítás – kikényszerítésére…

Regényi doktor urat mindez cseppet sem izgatja. Persze hogy nem, hiszen nem is érzékeli, hogy körülötte mi minden történik – még véletlenül sem úgy, ahogyan kellene! Ő, aki két és fél éves regnálása idején minimum három főtitkárt „elfogyasztott”, teljesen megvan elégedve önmagával. És ezt úton-útfélen – már aki még hajlandó a tanmeséit végighallgatni – elmondja, kellő öntudattal hangoztatja is. Állítólag az is elhangzott tőle, hogy ő az egyetlen, igazi megoldás…

evez_Dávid Imre_Borkai Zsolt, 440Dávid Imre, a MOB Felügyelő Bizottságának elnöke Borkai Zsolttal, a MOB elnökével (Fotó: JochaPress.hu)

E sorok írója bágyadt fohászokkal is igyekszik közbenjárni azért, hogy a MESZ-t mentsék meg a „Felsőbb Hatóságok” Regényi ismételt hatalomra jutásától. Egyben kifejezi azon meggyőződését, hogy a jelenlegi „káoszgyanús” helyzetből, az adott választékból kizárólag a korábban már 19 évig volt elnök, Dávid Imre tudja kihúzni a szövetség szekerét.

Idő nem sok van erre a mentesítő hadműveletre, hiszen a jelenlegi eredménylistával, a szövetség általános helyzetével esély sincs arra, hogy a sportág a miniszterelnöktől személyes ajándékként kapott, „kiemelt sportág” minősítését 2016 után is megtarthassa.

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.