Az Eximbank jó lehetőséget lát az evezőssportban – interjú Nátrán Roland vezérigazgatóval

Náthán RolandMiközben javában zajlottak az országos evezős bajnokság harmadik, szombati napi küzdelmei, egy sportdiplomáciailag – s remélhetőleg a sportág jövőjét illetően is – fontos találkozásra került sor. A délutáni küzdelmeket ugyanis megtekintette az Eximbank vezetőinek egy csoportja, élén Nátrán Roland vezérigazgatóval, akitől a „jochapress.hu” először egy másik sportággal kapcsolatosan tett fel kérdéseket.

– Önt a közelmúltban egy, korábban a mainál jóval sikeresebb sportág, az asztalitenisz elnökének választották meg. Miért vállalta el ezt a felkérést és milyenek az első tapasztalatai?

 

– Egy évvel ezelőtt kerültem az Eximbank vezetésébe, az utóbbi esztendő során a bank gyakorlatában jelentős változásokat honosítottunk meg – így a vezérigazgató. – A magyar sportban ugyanis óriási reklámerő rejtőzik és ezt – a lehetőségein belül – az Eximbank sem hagyhatja kihasználatlanul. Minden látványsportág – s ebe a körbe a „pingpong” is beletartozik – rengeteg embert, családokat mozgósít. Amikor engem megválasztottak a sportág élére, a szavazók egyidejűleg a változások mellett is tették le voksaikat. Új alapokra kell helyeznünk a sportágat, ami párhuzamosan rengeteg tennivalót jelent nekem és az új elnökség tagjainak egyaránt. Csak egy példát említenék: nem tudjuk elfogadni a jelenlegi tényállást, mely szerint a 25-szörös BEK-győztes Statisztika PSC nem tud felnőtt csapatot indítani a magyar bajnokságban. Azt a vonzerőt, amit egy ilyen nagy múltú egyesület nevének már a puszta kiejtése is jelent, nem hagyhatjuk ebek harmincadjára elveszni.

– Az asztalitenisz és az evezés meglehetős távol esnek egymástól. Hogyan került képbe Önöknél az evezés, ez a világszerte rendkívül népszerű, ám Magyarországon több mint fél évszázadon keresztül meglehetős mostohán kezelt sportág, amelyet kis híján  megszüntetésre ítéltek?

– A lehetőségek fejlesztésével, s főleg kemény, nemzetközi szintű munkával a magyar evezősök tovább bővíthetik eddigi sikerlistájukat, amelyen olimpiai ezüst- és bronzérem mellett három felnőtt világbajnoki címmel is büszkélkedhetnek. Az is fontos szempont lehet a kapcsolatok bővítésében, hogy a nyári olimpiákon az evezés a harmadik, legtöbb versenyzőt rajthoz állító sportág, ami matematikailag is komoly lehetőséget jelent.

evezOb_11_EXIMBank_MESZ vezérkarok

Az Eximbank és a Magyar Evezős Szövetség vezetői

– Az Eximbank fő tevékenysége az export-, illetve import finanszírozása, amelyek hatékonyságára visszahat a jó reklámtevékenység.

– Ebben gondolkodik az Eximbank vezetése, s ezért határoztuk el kulturális-, tudományos- és sporttevékenységek támogatását. Ami az evezősöknél tett látogatásunk első benyomásait illeti, azok igen bíztatóak voltak. Remélem, kölcsönös megelégedésre meg fogjuk találni azokat a pontokat, amelyek mentén hosszabb távon is gyümölcsöző kapcsolatokat tudunk majd kialakítani – fejezte be a beszélgetést Nátrán Roland.

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.