A Ferencvárosi TC szerződést bontott Ricardo Monizzal

Ricardo-MonizAz FTC labdarúgócsapatának vezetősége szerződést bont Ricardo Moniz vezetőedzővel.

A klub vasárnap esti közleménye szerint erre a lépésre az együttes sikertelen szereplése miatt kerül sor.
  “Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze 6-ot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesítménynek felel meg, így a változtatás szükségszerűvé vált.” – áll az indoklásban.

A 49 éves holland szakember 2012 augusztusában vette át a zöld-fehér csapat irányítását, első szezonjában a bajnokságban ötödik lett a gárdával, megnyerte a Ligakupát, majd idén júliusban szerződést hosszabbított 2016-ig. A 2013/14-es idényt is jól kezdték vele a ferencvárosiak, az utóbbi hetekben azonban jelentősen visszaesett a csapat teljesítménye.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke: “Rövid magyarázattal tartozom. Az elmúlt hetekben azért nem osztottam meg a gondolataimat Önökkel, mert nem akartam rosszat mondani egy olyan edzőről, emberről, akinek sokkal többet köszönhetünk, mint amit a pályán az elmúlt 8 mérkőzés alatt láthattunk. Döntésünk meghozatalakor kizárolag a Fradi érdekeit tartottuk szem elött. Sajnálom, hogy így alakult.”

A következő két tétmérkőzésen Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket – közölte az FTC.

Ez a második edzőváltás az OTP Bank Liga mostani szezonjában, korábban az Újpestnél a szerb Nebojsa Vignjevic váltotta a Marc Leliévre-Kozma István duót.

Forrás: MTI, fotó: sportmenu.net

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.