Az Ifjúsági Olimpiára készülő Novoszáth Melinda is kórházba került

Novoszath MelindaA Magyar Úszás Napja alkalmából Balatonfüreden rendezett nyíltvízi viadalokon a Haász SZUE 12 szegedi sportolója kapta el a kalici vírust.
A Magyar Úszás Napja alkalmából Balatonfüreden rendezett nyíltvízi viadalokon a Haász SZUE 14 szegedi sportolója is szerepelt. Közülük csak ketten nem kapták el a kalici vírust, amely miatt a verseny után sokan panaszkodtak, többek között az olimpiai bajnok Risztov Éva és az Európa-bajnok Gyurta Gergely is kórházba került. A tizenkét érintett szegedi közül négyen (Novoszáth Melinda, Novoszáth Tamás, Novoszáth Noel, Tóth Tamara) tegnap még kórházban voltak, várhatóan ma kiengedik őket.

A Magyar Úszó Szövetség felkérte az illetékeseket az ügy kivizsgálására, valamint közleményben elárulta: a verseny előtt kétszer is ellenőriztették a víz minőségét, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve pedig mindent rendben talált.

– Novoszáth Melindát érinti legérzékenyebben az eset, ugyanis két hét múlva az ifjúsági Európa-bajnokságon kellene szerepelnie. Megnézzük, hogy a gyógyulása után jövő héten mit mutat a stopper óra, de nem akarunk kockáztatni, csak akkor mehet ki a kontinensviadalra, ha teljesen rendbe jött, ugyanis a későbbi ifjúsági olimpián sokkal fontosabb a szereplése – árulta el Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője, aki megnyugtatott minket: úgy tűnik, hogy senki sincs veszélyben, az orvosok véleménye szerint a betegséget egy-két nap alatt kiheverhetik az érintettek.

Délmagyar.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.