Az MLSZ fenntartásokkal támogatja az Újpest tulajdonosát

MLSZ-Logo2A Magyar Labdarúgó Szövetség megerősítette azt a Roderick Duchatelet sajtótájékoztatóján elhangzott információt, mely szerint ma délelőtt egyeztetés zajlott a klub képviselői és az MLSZ elnöke között. A szövetség közleményét változatlanul olvashatják az alábbiakban.

“A konstruktív hangvételű megbeszélésen a felek a megoldás irányába mutató párbeszédet folytattak, az újpestiek vállalták az MLSZ által kért garanciák bemutatását.

A tárgyaló felek a körvonalazódó megoldás részleteiről később tájékoztatják a közvéleményt.
Az MLSZ továbbra is szigorú, de vállalható feltételekhez köti az indulási jog átruházását, amelyek közül a legfontosabb, hogy a tranzakció következményeként a megállapított köztartozások megfizetése nem kerülhet veszélybe.

Ugyanakkor az MLSZ szomorúan vette tudomásul, hogy Duchatelet úr a mai sajtótájékoztatóján indokolatlanul és méltánytalanul próbálta az MLSZ adminisztrációjára hárítani a felelősséget, ezzel félrevezetve a magyar sportszerető közvéleményt.
Álláspontjának hitelességét erősen árnyalja az a tény, hogy a kialakult helyzetet egyoldalúan próbálja beállítani és a saját felelősségét, szerepét még csak meg sem említi. Az Újpest FC jelenlegi tulajdonosa teljességgel figyelmen kívül hagyja azt a vitathatatlan tényt, hogy a tulajdonszerzésekor nem kellő körültekintéssel járt el.

Az MLSZ nem nyomozóhatóság, nem feladata és eszköze sincs ahhoz, hogy a tulajdonosok közötti vitában állást foglaljon. Azonban abban az esetben, ha valóban bűncselekmény történt, a szövetség abban érdekelt, hogy az elkövetőket vonják felelősségre.

Az MLSZ – ahogyan a korábbiakban is tette – minden segítséget és támogatást megad annak érdekében, hogy a nagy múltú újpesti futball klub körüli helyzet konszolidálódjon.”

(Forrás: MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.