Az OSC bízik a továbbjutásban

póló_Salamon Ferenc, 440, OSCNagy csatát vár és a továbbjutásban bízik az OSC férfi vízilabdacsapata abban a párharcban, amelyet a Szolnokkal vív a Bajnokok Ligája selejtezőjének egyenes kiesés szakaszában.

A szerda esti, első összecsapás előtt tartott keddi sajtótájékoztatón Becsey Péter, az A Híd-OSC-Újbuda sportigazgatója sajnálatosnak nevezte, hogy a világklasszisokkal felálló két magyar csapat közül az egyik búcsúzni kényszerül. Egyszersmind hangot adott annak a reményének, hogy telt ház lesz a 18.45 órakor kezdődő BL-rangadón.

Vincze Balázs vezetőedző kitért arra, hogy szinte mindenki a Szolnoki Dózsa-Közgép együttesét tartja esélyesebbnek.

“Ezzel együtt mindent megteszünk azért, hogy olyan eredményt érjünk el a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában szerdán, hogy mi tudjunk továbblépni sikeresen ebből a párharcból a november 12-i szolnoki visszavágón” – mondta. “Élet-halál meccs vár ránk holnap” – fűzte hozzá.

A BL-mérkőzés után két nappal, péntek este 18.30-tól újabb kemény próba vár az OSC-re, amely az ob I rangadóján ekkor fogadja a címvédő ZF-Eger csapatát.
“Ha nem nyerünk az Eger ellen, akkor sem dől össze a világ, mert a bajnokságban még bőven van mód a javításra – mondta a kettős feladatot taglalva Decker Ádám, az OSC világbajnok és Eb-ezüstérmes csapatkapitánya. – Viszont ha a Szolnok kiver bennünket az európai sorozatból, összedől a világ, mert a Bajnokok Ligájában már nem javíthatunk…”
Az Eger kiemeltként eleve tagja a BL 12 csapatos főtáblájának, ahol a négy kiadó hely egyike lesz még magyar csapaté – vagy a Szolnoké, vagy az OSC-é.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.