Az újpesti vereség után kirúgták a ferencvárosi edzőket

UTE_FTC_Rozsa Zoltan_440A hétvégén ismét Újpest-Ferencváros derbi volt a IV. kerületben, ám ezúttal a jégen csaptak össze a lilák és a zöld-fehérek.

A Ferencváros az első harmadot és egyben a mérkőzést is két góllal veszítette el. A zöld-fehérek hiába tudtak a második játékrészben 3-3-as döntetlent játszani, összesítésben a 3-3-as egyenlítés után az UTE ismét lecsapott kétszer.

A mérkőzés hazai hőse Jussi Tapio volt, a finn játékos két gólja mellett kiosztott két gólpasszt is.

A lila-fehérek az előző szezonban az egész alapszakasz során mindössze hat pontot gyűjtöttek, most viszont öt forduló után már hétnél járnak.

Szilassy Zoltán (UTE)Nagyjából sikerült azt játszani, amit elterveztünk, persze voltak hibák, de ezektől nem kell félni, a hiba azért van, hogy kijavítsuk. Aki akar valamit tenni a pályán, az hibázhat. Karakter teszt volt ez a mai meccs, a 9-1-es vereség után. Le a kalappal a csapat előtt, ahogy ebből a pofonból felállt. A meccsen azt gondolom, magunknak csináltuk a bajt, 5 az 5-ben abszolút domináltunk, de kaptunk három emberhátrányos gólt, ezeket a nulla felé kell redukálnunk. A kiállítások a lustaságból jönnek, oda kell lépni még kettőt, nem pedig kampózni. De jó dolog, hogy tudunk tanulni a hibáinkból és ma végig dominálva tudtuk megnyerni a derbit.

A vereség után hétfőn a Ferencváros jégkorongszakosztály megvált mindkét edzőjétől. A svéd Hakan Nygren és Dobos Tamás helyett ideiglenesen a csíkszeredai Szakács Ferenc irányítja a csapatot, segítője az egyesület örökös bajnoka, Orbán György lesz.

A Ferencvárosnál azért döntöttek a váltás mellett, mert elégedetlenek a csapat teljesítményével. Az FTC az első öt fordulóban háromszor kikapott, és az ötödik helyen áll a nyolccsapatos MOL Ligában.

A Fradi vasárnap hazai pályán, Pesterzsébeten vághat vissza az Újpestnek.

MOL Liga   

UTE-Ferencváros 5-3 (2-0, 3-3, 0-0)
Gól: Coleman (4.), Tapio (9., 38.), Elomo (28.), Mihalik (40.), illetve Novak (22.), Dubek (26.), Lencsés (34.)

Debrecen-Miskolci Jegesmedvék 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)
Gól: Ladányi (40.), illetve Hajós (34.), Dansereau (35.), Dudas (54.)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.