Azon fogunk dolgozni, hogy ott legyünk a Final Fourban

nagy-laszlo-0535Nagy László pontot vagy pontokat szeretne elhozni Kielből, szerinte a csapat jobb formában van, mint két hónappal ezelőtt és ha meg tudják akadályozni a lerohanásból kapott gólokat, akkor van keresnivalójuk a háromszoros BL-győztes német gárda otthonában. A Veszprém kézilabdázója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt minderről.

„Az első és legfontosabb, hogy nincs sérült játékosunk, Schuch Timuzsin is harcra kész. Mindenki nagyon elszánt és jó formában van, lelkileg is. Óriási motiváció és elszántság van minden játékosban, biztos vagyok benne, hogy előrébb tartunk, mint két hónappal ezelőtt” – nyilatkozta a válogatott jobbátlövő.

„Csalóka a kép, valóban nagy vereséget kaptunk Kielben, azonban a negyvenedik percig tudtuk tartani a lépést, utána fegyelmezetlenség és egyéb okok miatt valóban nagyarányú vereséget kaptunk. Biztos vagyok benne, hogy ez mindenkiben ott motoszkál és talán éppen ezért mindenki lelkiismeretesen fog küzdeni a pályán.”

Arra kérdésre, hogy mekkora lélektani előny idegenben kezdeni, Nagy László elmondta: „megoszlanak a vélemények, én nem előnyként élem meg. Az elmúlt évek Barcelonás tapasztalatai azt mutatják, hogy a csapat jobb teljesítményt nyújtott, amikor hazai pályán kezdte a párosítást és idegenben játszotta a visszavágót. Felkészült állapotban kell kimennünk, én pontot vagy pontokat szeretnék elhozni. Nagyon jó teljesítményt kell produkálni, tudjuk, hogy Kielben minden csapatnak nagyon nehéz dolga van. Egy ilyen párosításnak óriási a tétje, bízom benne, hogy ez a tét most nem minket fog nyomni, hanem a kieli csapatot.” 

A védekezés lesz a legfontosabb, hiszen a Kiel minden pozícióból tüzel és nagyon eredményes. Meg kell akadályoznunk, hogy a támadásaink során esetlegesen eladott labdákból ne tudjanak lerohanni minket. Ha ezt ki tudjuk küszöbölni és kevés gólt kapunk lerohanásokból, akkor partiban tudunk lenni. Bízom magamban és a csapatban, a következő tíz napban azon fogunk dolgozni, hogy ott legyünk a Final Fourban.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.