Babos megszorongatta Safarovát, de búcsúzott egyesben

Lucie Safarova_Babos TimeaBabos Tímea szoros mérkőzésen ugyan, de két szettben kikapott a 14. helyen kiemelt Lucie Safarovától a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői nyitófordulójában.

A viadal honlapja szerint az első szettben egyetlen egyszer, 3:3-nál tudta elvenni a világranglistán 114. Babos adogatójátékát az idei wimbledoni tornán elődöntős Safarova, ugyanakkor ez is elég volt neki ahhoz, hogy 46 perc alatt megnyerje az első játszmát.

A második szettben 2:2-nél tette meg ugyanezt a világranglistán 15. cseh játékos, Babos azonban 3:4-nél egyenlített. Safarovát azonban ez nem zavarta meg, azonnal ismét előnybe került, így a győzelemért szerválhatott, meccslabdái is voltak, de magyar riválisa hárított és újra kiegyenlített. A következő játékban fej fej mellett haladt a két játékos, Safarova pedig ismét brékelt, ezzel másodszor is a mérkőzésért adogathatott, ezúttal pedig nem hibázott.

Babos párosban a francia Kristina Mladenoviccsal is érdekelt a US Openen: az egymás oldalán 13-szoros Grand Slam-győztes Williams-nővérek, Venus és Serena ellen kezdi meg szereplését.

US Open, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Lucie Safarova (cseh, 14.)-BABOS TÍMEA 6:4, 7:5

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.