Babos Tímea márciusban nagyot alakíthat

Babos TímeaBabos Tímea számára remekül alakult a február, hiszen Bogotában a luxemburgi Mandy Minella oldalán tornát nyert, míg a következő versenyen, a szintén 235 000 dollár összdíjazású WTA-tornán a japán Date Krumm Kimiko mellett az elődöntőig menetelt. Ez utóbbin egyesben is jól szerepelt, hiszen egészen a negyeddöntőig jutott.

A 19 esztendős magyar játékos ezen a héten Indian Wellsben szerepel a BNP Paribas Openen, amelyen egyesben főtáblás.

A verseny – melyet tavaly a világelső Viktorija Azarenka nyert meg – összdíjazása 5 182 262 dollár, ennek megfelelően a top10-ből csak ketten nem lépnek pályára.

A januári Australian Openen-győztes Na Li még mindig nem épült fel melbourne-i sérüléséből, míg az újra világelső Serena Williams – és nővére Venus – személyes okok miatt marad távol. Timi ezt követően Miamiban, majd a tervek szerint április elején a szép emlékű Monterreyben lép pályára. (Tavaly a mexikói városban nyerte meg élete első felnőtt WTA-versenyét egyesben.)

„Karácsony óta négy versenyen szerepelt Timi. Február elején mindössze egy napra jött haza, és máris ment tovább a FED Kupára. Utána megint egy napot töltött itthon, majd elindult a jelenleg is zajló ötversenyes túrára. Ebből két verseny is kéthetes, reméljük Timinek a második héten is lesz még dolga” – mondta Babos Csaba, Timi édesapja és edzője arról, mivel jár, ha valaki sikeres teniszező.

Timi csak április első hetében jön haza, és mint édesapja elmondta, a sok utazás mellett olyan gondokkal is meg kell küzdenie, mint például az időzónák, a világrészek közötti változó időjárás, vagy a magaslat, hiszen a bogotai verseny is több ezer méter magasan volt.

„Miamiban és Indiana Wellsben nagyon erős mezőny gyűlt össze, így hatalmas bravúr lenne, ha Timi a második héten is érdekelt lenne, de én azért bízom benne, hogy legalább az egyik versenyen összejön neki. Ha mégsem, akkor kicsit tud pihenni és edzésekkel tartja formában magát” – mondta Csaba.

Ez már csak azért is jó hír, mert ezeken a versenyeken a világ élvonalába tartozó játékosokkal készülhet Timi, és ez a szakmai fejlődés mellett lelkileg és testileg felfrissíti őt. Csaba úgy véli, ezúttal Monterreyben az is bravúr lenne, ha a legjobb nyolcba jutna a magyar klasszis.

„A mexikói versenyen indul többek között Serena Williams és a világelső Azarenka is, mert a szabályok szerint a legnagyobb menőknek, Top 10-es játékosoknak is el kell indulni egy-két 235 000 dolláros versenyen, ami a feltörekvő játékosoknak nem jó, hiszen még a főtáblára sem biztos, hogy felférnek” – mondta Csaba, aki hozzátette, bíznak benne, hogy Timi címvédőként szabad kártyát kap a viadalra és részt vehet rajta.

(Forrás: MOL Csapat, fotó: JochaPress)

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.