Babosék elődöntősök női párosban

Babos_Mladenovic2Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a női páros elődöntőjébe csütörtökön a wimbledoni teniszbajnokságon, miután három szettben legyőzte az Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova orosz, ausztrál duót.

A magyar, francia kettős – amely szerdán a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai duót búcsúztatta – 3:2-es vezetésnél vette el riválisának adogatását, csakhamar 5:2-re ellépett, és 28 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatásban aztán inkább az ellenfél akarata érvényesült, s ennek nyomán újabb 33 perc elteltével már 1-1 volt játszmaállás.

A döntő szett kiegyenlített játékot hozott, 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd 4:3-as vezetésénél a magyar, francia kettős elvette Kudrjavceva adogatását, így 5:3-nál Babos a mérkőzésért szerválhatott. A rivális visszabrékelt, de öröme nem tartott sokáig, mert a következő játék ismét Baboséké lett, akik így 1 óra 34 alatt biztosították be továbbjutásukat.

“Nagyon nehéz meccs volt. A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján, majd hozzátette: végül is nem számít, mennyire nehezen nyertek, a lényeg, hogy elődöntőben vannak.

Magyar játékos eddig még sosem volt elődöntős női párosban Wimbledonban. A nyolc közé korábban hárman jutottak be: 1985-ben Temesvári Andrea, 2003-ban Mandula Petra és 2010-ben Szávay Ágnes.

Női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6:3, 3:6, 6:4

A három évvel ezelőtt győztes Petra Kvitova harmadik honfitársát is legyőzte idén, míg Genie Bouchard a Roland Garros-finalista Simona Halepet múlta felül ugyancsak két játszmában. A 2010-es döntőben Kvitova 6:3, 6:4 arányban nyert Marija Sarapova ellen. Bouchard és Kvitova eddig egyszer játszottak egymás ellen, tavaly Torontóban a cseh lány nyert 6:3, 6:2 arányban.

Elődöntő:

Petra Kvitova (cseh, 6.)-Lucie Safarova (cseh, 23.) 7:6(6), 6:1
Genie Bouchard (kanadai, 13.)-Simona Halep (román, 3.) 7:6(5), 6:2

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.