Babosék legyőzték a világelső párost

Babos_WimbledonBabos Tímea, oldalán Kristina Mladenoviccsal legyőzte a címvédő és világelső Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng tajvani, kínai duót szerdán a női páros nyolcaddöntőjében a wimbledoni teniszbajnokságon.

A verseny honlapja szerint a magyar-francia kettős hamar brékelőnybe került, mégis 31 perc alatt elvesztette a nyitószettet. A folytatásban Babosék ismét 3:1-re elhúztak, 5:4-nél – Mladenovic adogatásánál – azonban két szettlabdát is elpuskáztak. A rövidítésben aztán javítottak, így jöhetett a döntő játszma. Ebben a magyar teniszező és társa remek adogatásokkal 3:0-ra, majd 5:2-re ellépett, és végül 2 óra 5 perc alatt búcsúztatta az idén Roland Garros-bajnok duót.

A magyar játékos 17 óra körül a vegyes páros nyolcaddöntőjében is pályára lép az amerikai Eric Butorac oldalán, ellenfelük a 15. helyen kiemelt Nenad Zimonjic, Samantha Stosur szerb, ausztrál kettős lesz.

Női páros, nyolcaddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) – Szu Vej-Hszieh, Suaj Peng (tajvani, kínai, 1.) 4:6, 7:6 (5), 6:2

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.