Babosék legyőzték a világelső párost!

babos_safarova-2317Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán legyőzte a világelső Sara Errani, Roberta Vinci olasz duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének pénteki döntőjében.

1 óra 32 perces találkozón a soproni játékos és társa hamar elvesztették adogatásukat, ám 3:3-nál utolérték az első helyen kiemelt riválisukat. A következő brékre 5:5-nél került sor Babosék javára, akik kihasználták a lehetőséget, és 7:5-re hozták a 48 perces nyitószettet.

A folytatásban gyorsan 3:0-ra elhúztak az olaszok, majd előnyüket megtartva, fél óra alatt 6:3-mal kiegyenlítettek. A már késő éjszakába nyúló, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítésben a háromszoros Grand Slam-bajnok ellenfél 3-0-ra is vezetett, de Babosék fordítottak, és 10-7-re győztek. A találkozón a magyar-cseh kettős hétszer vette el riválisának adogatását, és csak háromszor bukta el a sajátját.

A 20 éves magyar játékos honlapja szerint a nyolcadik páros fináléját vívta, eddig hétszer – 2012-ben Birminghamben, tavaly Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban, idén pedig Sydneyben – győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

Női egyesben a selejtezőből érkezett Cvetana Pironkova nyerte meg a tornát. A bolgár lányzsinórban három TOP10-es teniszezőnőt győzött le Sydneyben. Sara Errani és Petra Kvitova után a fináléban Angelique Kerber volt az áldozat.

APIA International, Sydney
Összdíjazás: 710 ezer dollár

Cvetana Pironkova (bolgár, Q)-Angelique Kerber (német, 5.) 6:4, 6:4

Páros, döntő:

Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.) 7:5, 3:6, 10-7 – döntő rövidítés

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.