Bajnokok Ligája mérkőzések a Tüskecsarnokban

tuskecsarnokAz FTC Kézilabda Szakosztálya az Elek Gyula Arénában bejelentette, hogy ősztől új helyszínen játszhatják kiemelt mérkőzéseiket a fővárosi zöld-fehérek.

A Tüskecsarnokba költözik kiemelt mérkőzéseire a Ferencváros női kézilabdacsapata – erről egyezett meg a klub szakosztályának vezetése a létesítmény üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportközpontokkal. Az FTC-Rail Cargo Hungaria az előző idényekben a dabasi OBO Arénában játszotta Bajnokok Ligája mérkőzéseit, de novembertől már igénybe veheti a lágymányosi sportkomplexumot a fővárosi együttes.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke az új csarnok kínálta lehetőségek mellett a Ferencváros felnőtt női kézilabda csapatának céljairól is beszélt.

„Kiváló lehetőség számunkra, hogy ősztől Budapesten játszhatjuk kiemelt hazai és nemzetközi mérkőzéseinket. A dabasi OBO Aréna remek helyszín, a dabasiak kiváló házigazdák voltak a Bajnokok Ligája és KEK-mérkőzéseink számára, amit ez úton is szeretnék megköszönni, most mégis izgatottan várjuk, hogy Budapesten küzdhessünk meg Európa legjobb csapataival. A Tüskecsarnok átadása mérföldkő szakosztályunk életében, hiszen fővárosi klubként fontos szempont, hogy itt vívhassuk meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csatáinkat. A felnőtt csapaton túltekintve, utánpótlásunk számára sem elhanyagolható a fejlesztés, hiszen ezen beruházással számukra új edzőtermek nyílnak meg. Nagy várakozással várjuk tehát a szezonkezdést mind felnőtt együttesünk, mind utánpótlás csapataink szempontjából.” – zárta gondolatait a Tüskecsarnokkal kapcsolatos fejlesztésről a szakosztály elnöke.

„Felnőtt női kézilabda csapatunk célja nemzetközi szinten, hogy a BL legjobb hat csapata közé jussunk, azaz a második csoportkörben az első három helyezés közül valamelyiket elérjük. Ennek első lépése, hogy a csapat szeptember 20-21-én Lipcsében sikeresen kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája főtáblájára, majd ezt követően a csoportját megnyerve – lehetőleg maximális pontszámmal – a második körbe jusson. A nemzeti bajnokságban a Bajnokok Ligája indulás jogát jelentő helyezés elérését, a Magyar Kupában pedig a döntőbe jutást tűztük ki elérendő célként.”
 – összegezte a 2014/2015-ös szezon célkitűzéseit Jeney Zsolt Ákos.

Elek Gábor együttese két felkészülési tornán vesz részt augusztusban. Először Nagybányán játszanak, majd hazai pályán az Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupán gyakorolnak az éles tétmérkőzések előtt. A népligeti torna résztvevői a Ferencváros mellett a román HCM Baia Mare, a szerb WHC Radnicki Kragujevac, valamint a magyar Siófok KC-Galerius Fürdő.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője kiemelte, hogy sokat tanultak a tavalyi év hibáiból, nehézségeiből. „Hosszú sikeres időszak után egy kevésbé sikeres év következett, ami a játékosokban és bennem is átértékelésre késztetett bizonyos dolgokat. A tapasztalatokat hasznosítottuk, és jelenleg mindenki borzasztóan elszánt az új szezont illetően. Ennyire motiváltnak talán még sosem láttam a csapatomat. A munkához való hozzáállásuk nagyon pozitív. Úgy gondolom, ha a hátsó alakzatunkat és a kapunkat stabilizálni tudjuk, akkor a tavalyinál jóval kiegyensúlyozottabb évet produkálhatunk. A konkrét célokkal én nem kívánok egyelőre foglalkozni. Nem arra koncentrálunk, hogy mi történik majd májusban, hanem arra, hogy Lipcsében sikeresen megvívjuk a BL-selejtezőnket. Engem most csak ez érdekel.” – mondta a szakember.

Fradi.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.