Befektetőt nem akar a Fradi, százmilliós szponzorral tárgyalnak

Orosz PalNem kell az ultrákat totális ellenőrzés alá vonni, de várják a Csatáry-molinó készítőinek jelentkezését és bocsánatkérését – Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ilyesmiért 3-5 év nemzetközi eltiltás várna a Fradira, s a kirekesztő megnyilvánulás hátráltatja a szponzortárgyalásokat is, pedig százmilliós üzlet körvonalazódik. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a klubvezető elmondta: befektetőt semmiképp sem akarnak, Pászkány Árpád beszállása teljes kacsa; Holmant és Besicet hosszú távon megtartanák, s a cél továbbra is a bajnoki cím és a BL-szereplés.

„A kérőnket illető nyilatkozata kapcsán nem hinném, hogy Orbán Viktor vágyai másfélék lennének a Fradi jövőjéről, mint a mi víziónk: mindenki nemzetközi erejű magyar klubot szeretne. Ehhez azonban mi nem akarunk új tulajdonost, befektetőt, ilyesmiről szó sem volt, Pászkány Árpád beszállása totális kacsa. Szponzortárgyalások folynak, amelyeket nem segítenek a Csatáry-féle molinó-kifüggesztések. Nyilvánvalóan százmilliós nagyságrendű új üzleti partner beszállásáról lenne szó, többet még nem árulhatok el” – mondta a klub anyagi hátteréről Orosz Pál.

Az FTC-vezér beszélt a büntetéssel sújtott szélsőséges akcióról is: „A Csatáry-molinó kapcsán nem gondolom, hogy totális ellenőrzés alá kellene vonni az ultrákat; igazából azt kéne megérteni, hogy nem ez a jövő, a világ futballja fellép a kirekesztéssel szemben. Másfelől a Ferencváros nevét senki ne használja politikai megnyilvánulásra a lelátón! Ha ne adj isten nemzetközi meccsen feszítettek volna ki ilyen drapériát, most 3-5 éves kitiltás fenyegetné a klubot. Mit mondjak a szponzoroknak, a normális szurkolók tömegének, miközben itt egy elenyésző kisebbség művelt ilyesmit?  Szeretnénk, ha az elkövetők előállnának és bocsánatot kérnének.”

Szóba került az idénykezdet is: „Hogy miért cipeli a csapat még tavalyról a komoly védekezési hiányosságokat? Ha tudnám a választ, más lenne a helyzet. Tegnap fölénk nőtt a Debrecen, pedig megvoltak a helyzeteink, csak nem rúgtuk be – így pedig meccset sem, bajnokságot sem lehet nyerni. A célunk továbbra is a bajnoki cím, nehéz meccseken vagyunk túl, de nem vagyok elégedett a megszerzett pontok számával.”

„Adams és Gerson erős védőpáros lesz hátul, ha összeszoknak. Az viszont jó kérdés, meddig tart a türelem elöl Tuyp-pal szemben: gólszerzésre igazoltuk, engem igazán az zavar, hogy a helyzetei sincsenek meg. Persze a választ Ricardo Moniz bizalma adja meg. Holman Dávid nagyszerű startot vett, az ő földön tartása is feladata a klubvezetésnek, szerencsére egy jó szellemiségű játékos, akinek megvan az önbizalma is, ami nélkül elszürkülne” – fűzte hozzá Orosz.

„Miután továbbra is célunk, hogy jövőre nemzetközi meccseket játszunk az új stadionunkban, ehhez kell ütőképes keret, nem szabad az értékeinket menet közben eladogatni. Holmannak legyen néhány jó szezonja nálunk, teljesedjen ki, eladásról csak utána beszélgessünk. Másik nagy tehetségünkkel, Besiccsel 2016 nyaráig van szerződésünk, úgyhogy őt sem adjuk el addig, ha nem akarjuk. Esetében nem véletlen a hosszú szerződés, mert előre gondolkodtunk üzletileg: az ő vételárát ugyanis nagyban emelheti a vébé, ha kijut oda a bosnyák válogatottal” – vázolta játékospolitikájukat.

„Alempijevics eltiltása letelte után sem jön vissza, tőle elköszöntünk, távozása végleges. Leonardo visszatérésének még nincs pontos dátuma, a munkát elkezdte, de nem fogjuk siettetni a rehabilitációját egy-két hét miatt, mert ő fontos alapeleme az FTC játékának” – tette hozzá Orosz Pál.

Forrás: DIGI Sport HD

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.