Bejött a súlycsoportváltás: Bácsi Péter Európa-bajnok lett!

Bácsi Péter_MOB_akció

     Bácsi Péter (kék mezben) a képen egy örmény birkózót emel ki

Már Pekingbe is éremesélyesként utazott, de ott taktikai hiba miatt maradt le a nagy lehetőségről. Négy évvel később, a londoni olimpiára is hasonló reményekkel készült, ám előtte egy sérülés közbejött, s emiatt ki sem utazhatott az ötkarikás játékokra. A 2013-as, budapesti világbajnokságot megint kihagyni készerült, egy újabb, súlyos sérülés következtében csak szakkommentátorként figyelhette az eseményeket..

Ilyen előzmények után sokan már talán feladták volna, ám Bácsi Péter újra nekifeszült. Talán mondatni, szerencséjére, az új súlycsoportbeosztás (a korábbi 74 kiló helyett most a 80 kilósok között tehette próbára felkészültségét) sokkal kedvezőbbnek tűnt számára, amit a Ferencvárosi Torna Club birkózója a finnországi Európa-bajnokságon igazolt is, hiszen a kötöttfogásúak 80 kg-os döntőjében legyőzte a török Cebit.

Bácsi Péter_MOB_fejtetőn

Bácsi akciódús meccseinek egyike: itt éppen fejtetőn áll

Bácsi kiváló formáját bizonyítja, hogy egyik ellenfele – a selejtezőben a szerb Balo, a nyolcadddöntőben a cseh Omarov, a negyeddöntőben a svéd Berg, az elődöntőben pedig a grúz Tszirekidze – sem tudott pontot szerezni ellene. Ráadásként a kiváló birkózó a döntőben sem adta alább: török riválisát 1:0-ra győzte le, így tökéletes versenyt vívott.

A gratuláció tehát többszörösen is kijár a nehéz utat megjárt versenyzőnek, aki remélhetőleg végleg egyenesbe került! Jöjjenek a további sikerek.

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.