Bene Dorottya Európa-bajnoki hatodik Belgrádban

 

kezi_Bene DorottyaAz egyetlen magyar A-döntős, Bene Dorottya hatodik lett a könnyűsúlyú egypárevezősök vasárnap délelőtti fináléjában a Belgrádban rendezett evezős Európa-bajnokságon.

Az Eb honlapja alapján a magyar versenyző jól kezdett futamában, előbb a második, majd sokáig a negyedik helyen haladt, a végére azonban elfáradt, így mindegyik riválisa megelőzte. A győzelmet a görög Ekaterini Nikolaidu szerezte meg.

A többi piros-fehér-zöld hajó a B-döntőben volt érdekelt a zárónapon: a könnyűsúlyú egypárban versenyző Matyasovszki Dániel negyedikként zárta versenyét, így összesítésben a tizedik lett, a szintén könnyűsúlyú Galambos Péter, Csepregi Gábor kétpárevezős duó az ötödik, a Vermes Péter, Lőrinczy Péter könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes pedig a hatodik helyen ért célba, azaz előbbi a 11. , utóbbi pedig a 12. helyen végzett.

Az ötödik magyar egység, a Széll Domonkos, Tari János, Juhász Adrián, Simon Béla összetételű kormányos nélküli négyes már szombaton befejezte szereplését, a C döntőben második lett, így összesítésben a 14. pozíció lett az övé.

BELGRÁD, EVEZŐS EURÓPA-BAJNOKSÁG
NŐI KÖNNYŰSÚLYÚ EGYPÁR, A-DÖNTŐ

1. Ekaterini Nikolaidu (Görögország) 7:33.12 perc
2. Marie-Anne Frenken (Hollandia) 7:34.95
3. Leonie Pless (Nagy-Britannia) 7:35.86
…6. Bene Dorottya 7:39.31

(Forrás: MTI, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.