Benedek Tibor: megkaptuk az első pofont

Benedek TiborA magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vesztes Eb-döntő után elmondta, csalódottak, de mindenképp sikeres volt az Európa-bajnokság a csapat számára.

„Természetesen csalódottak vagyunk a tegnapi mérkőzés miatt, de ha egyben tekintem az Európa-bajnokságot, akkor mindenképpen egy nagyon sikeres Európa-bajnokságon vagyunk túl”– értékelte a hazai rendezésű Eb-t Benedek Tibor az ATV Start című műsorában.

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szerbek elleni mérkőzésről elmondta: többször játszottak ellenük az elmúlt másfél évben és hasonló volt a koreográfia, amikor vereséget szenvedtünk. „Az első negyed elején tudtuk tartani a lépést, de a második negyed elején volt egy pillanat, amikor elvesztettük a fonalat és ez tegnap is így nézett ki”- mondta.

Arról is beszélt, hogy egy döntőben mindkét fél ideges és az fogja megnyerni a döntőt, amelyik előbb megnyugszik. „A szerb csapat mérges volt, hiszen a csoportmeccsen megvertük őket. Mérges volt, mert tavaly hetedikként végeztek a vb-n, pedig aranyért mentek. Érezhető volt, hogy így fognak bejönni a vízbe, mi is így kezdtünk, ebből adódóan sokat hibáztunk. Ők azonban az emberelőnyös helyzeteiket sokkal jobban fejezték be olyan helyekről, ahonnan szerettük volna, hogy ne fejezzék be. Ebből látszott, hogy kicsit lassabbak vagyunk, mint korábban”– magyarázta a vereség okait a szakember, aki hozzátette: el is fáradt a válogatott, igaz, nem fizikailag, inkább idegileg.

„Miután megnyertük a csoportmeccseket, tudtuk, hogy hétből hét meccset kell nyerni, hogy Európa-bajnokok legyünk. Ez hat meccsig ment, de a hetediken nem tudtuk tartani ezt. A szerbek pont fordítva jöttek, bukdácsoltak idáig és a döntőre lettek a legmagabiztosabbak”– vélekedett Benedek Tibor.

Elmondta, a válogatott „most megkapta az első nagy pofonját, miután tavaly világbajnokságot nyertünk és azt éreztük, hogy olyan jól dolgozunk, hogy nekünk minden sikerül”. A szövetségi kapitány szerint ebből a vereségből „többet fogunk tanulni mint a tavalyi vb-győzelemből”. Hozzátette: annak ellenére mondja ezt, hogy „nagyon sokat erősödtünk tavaly óta mind taktikailag, mind egyénileg is. De a szerbek még erősebbek, ezt láttuk. Viszont a mezőny többi részét utolértük, most már mindenki úgy kezeli a magyar válogatottat, ahogy kezelték az elmúlt 15 évben”- mondta.

ATV.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.