Berecz Anna vitte a magyar zászlót a Téli Universiade megnyitóján

BereczAnna_Trento2013A csapatvezetés egyöntetű döntése alapján a téli Universiade szerda esti megnyitó ünnepségén Berecz Anna volt a magyar zászlóvivő.

“Nagyon örülök, hogy engem javasoltak a magyar csapat zászlóvivőjének. Megtiszteltetés számomra, még soha nem volt ilyenben részem. Ez nemcsak az én személyes elismerésem, hanem a magyar sísporté is.” – nyilatkozta a magyar alpesi síelő.

Berecz vasárnap ért haza Alaszkából, ahol harmadéves egyetemista a University of Alaska Anchorage-n. Néhány órás pihenő után hétfő hajnalban indult tovább Trentóba a szövetségi kapitánnyal, Kovács Barnával.

„Anna négy számban indul az Universiadén. Bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárnia a versenyeit, és az összetettben is említésre méltó helyen végeznie. Ma volt az első edzése, ami a gyakorlatban a helyszínnel való ismerkedést jelentette. Anna jól ismeri ezt a pályát, sokszor versenyzett már rajta, így nem most, a hosszú utazás után, kellett betanulnia. Az első versenye csütörtökön lesz. Anna mellett indul még freestyle síben Csanaky Péter is, ő először jövő héten áll rajthoz.”– adott tájékoztatást Kovács Barna, szövetségi kapitány.

Deregán Gábor/MEFS

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.