Berki: Jó volt találkozni Smith-szel

Berki Krisztián_Korea CupNehezebb dolga van, mint az olimpia előtt. Persze, már akkor is mindenki őt akarta legyőzni, most valahogy mégis másnak látja a helyzetet.

„Úgy érzem, hogy most sokkal jobban kell koncentrálnom, ha azt szeretném, hogy odaengedjenek az arany közelébe. Nehezebbé vált a feladat, de ez engem még jobban motivál” – mondta Berki Krisztián, aki nemrég tért haza egy meghívásos nemzetközi versenyről Szöulból, ahol ezüstérmet szerzett.

De ami még ennél is érdekesebb, a londoni olimpia után most először találkozott Louis Smith-szel és a brit ezúttal jobbnak bizonyult nála.

„Érdekes találkozás volt, talán furcsa, de örültünk egymásnak, mert szeretünk egymás ellen versenyezni – vallotta be a lólengés olimpiai aranyérmese, a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Berki Krisztián. – Louisnak ez volt az első nemzetközi versenye London óta, az olimpia után visszavonult, de visszatért, mert hiányzott neki a torna. Most újra élvezi az edzéseket, s ez látszott azon is, ahogy tornázott. Még nincs száz százalékos állapotban az izomzata, de a genetikának köszönhetően alapból is nagyon bika gyerek – végig is tudta csinálni a 6.9-es gyakorlatát.”

Nyilván a visszavágó okán (még ha ez nem is volt igazán az, hiszen sokkal, sokkal kisebb volt a tét) a lólengés volt a fő attrakció a szöuli versenyen, a helyi tornászok mellett Berkit és Smith-t hívták meg a viadalt népszerűsítő sajtótájékoztatóra is, s lesték a tornászok minden kívánságát.

Utóbb aztán a versenyt népes közönség előtt tartották meg, s Berki másodikként végzett Smith mögött.

„Attól függetlenül, hogy második lettem, nagyon jól éreztem magam. A szervezők lesték minden kívánságunkat, a szurkolók nagyon kedvesek voltak, és nekem egyébként is nagyon tetszik a keleti kultúra. Persze, nyilván jó lett volna nyerni, de várható volt, hogy ha Smith erősebb gyakorlatot mutat be, biztosan kihozzák győztesnek. Így azután a hétpontos gyakorlatomat akartam bemutatni, de az egyik ollóból nem jött ki jól a kijövetel, így 6.8 lett belőle. Viszont a legutóbbi bronzhoz képest egyet léptem előre, remélhetőleg a következő érem már arany lesz” – mosolygott Berki Krisztián.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.